گام ضروری برای تسلط در بازاریابی

۷ گام ضروری برای تسلط در بازاریابی | شرکت تبلیغاتی آیینه تهران ویژن

گام ضروری برای تسلط در بازاریابی وجود دارند که همواره از آنان به عنوان گام‌هایی ضروری برای تسلط بر بازاریابی یاد می‌کنند. در واقع می‌توان گفت که برای به دست آوردن سهم‌تان از بازار مورد نظر خود و هم‌چنین به دست آوردن سود بخش‌هایی از بازار که برای کسب و کار شما مهم اند برداشتن این ۷ گام، ضروری به نظر می‌رسد.

بازاریابی نبض بازار است.

بازاریابی یا مارکتینگ به معنای فعالیت‌هایی است که تولید را به سمت مصرف‌کننده هدایت می‌نماید.

در واقع بازاریابی به معنای مسیری است که در طی آن کالا یا خدمات تولیدشده توسط شما به هر نحوی به مشتری معرفی‌شده و مشتری را قانع می‌نماید تا از محصول یا خدمات شما استفاده نماید.

بازاریابی از گستردگی چشمگیری برخوردار است و معمولاً توسط یک گروه و به‌واسطه یک مدیر بازاریابی انجام می‌شود.

تمامی مواردی که می‌تواند سبب برند سازی ، قیمت‌گذاری و ارائه کالا به بازار ، خدمات پس از فروش ، ایجاد بازاری جدید و غیره شود در حیطه بازاریابی قرار دارد.

یکی از بهترین روش‌ها برای برنامه‌ریزی این گام ضروری برای تسلط در بازاریابی، ارزیابی نحوه‌ی بازاریابی شما در اساسی‌ترین فعالیت‌های بازاریابی است، از جمله: محصول (Product)، شواهد فیزیکی (Physical evidence)، قیمت (Price)، مکان (Place)، ترویج و تبلیغ (Promotion)، مردم (People) و پروسه‌ها (Process)، که از آن‌ها با “۷P” یاد می‌شود.

البته ممکن است این ۷P تماماً قابل اطلاق بر روی کسب و کار شما نباشند، اما می‌توانند راه را برای تسلط بر بازاریابی همواره کنند. حال بیایید به همراه یکدیگر نگاهی به این ۷P داشته باشیم.

[one-third-first]

بیلبورد های شهر تهران | آژانس تبلیغاتی آیینه تهران

لیست بیلبوردهای شهر تهران

[/one-third-first]

محصول

محصول شما از جمله اساسی‌ترین موارد برای تسلط بر بازاریابی است. در این راستا، بایستی ارزیابی کنید که محصول‌تان چگونه می‌تواند با محصولات رقیب مقابله کند؟ برای این کار به ویژگی‌ها و مزایای محصول‌تان توجه کنید، افزون بر این اگر محصولی دارید که پیش‌تر سهمی قوی در بازار داشته است محصولات تکمیلی‌ای را که می‌توانید به مشتریان‌تان بفروشید را به آن اضافه کنید.

شواهد فیزیکی

اگر خدمات‌تان را به بازار عرضه کنید شواهد فیزیکی از اهمیتی بسیار بالا برخوردار می‌شوند. این امر به سبب آن است که خدمات‌تان ملموس و محسوس نیستند و در واقع مشتریان‌تان به چیز یا چیزهایی ملموس برای اطمینان کردن به شما نیاز دارند. بنابراین می‌توانید با ارائه‌ی شواهدی ملموس و محسوس، مثلاً شواهد مشتریان که از آن با نام تستیمونتیال یاد می‌شود، این مشکل را برطرف کرده و اعتماد و اطمینان مشتری را برای خرید جلب کنید.

قیمت

تسلط بر بازاریابی این توانایی را دارد که قیمت‌ها را در حدی نگاه دارد که رقبا ناتوان از آن اند که بتوانند محصولات خود را با این قیمت سازگار کنند. برای این کار بایستی از هر طریقی هزینه‌های تولید و بازاریابی محصول را کاهش دهید تا دست‌آخر قیمت محصول به گونه‌ای باشد که بتوانید به مثابه‌ی رقیبی سرسخت برای رقبا در نظر آیید.

مکان

فراهم آوردن مکانی عالی به معنای آن است که خرید را برای مشتریان‌تان به امری ساده و البته راحت تبدیل کنید. به عنوان مثال، استفاده از اینترنت برای عرضه‌ و فروش محصولات‌تان می‌تواند علاوه بر فراهم آوردن دسترسی به بازارهای جهانی موجب شود که مشتریان خریدی بسیار راحت را تجربه کنند، در هر ساعت از شبانه‌روز، روز یا شب!

ترویج

ترویج برای تسلط بر بازاریابی بسیار مهم است. شما بایستی مزایای محصول خود، و هم‌چنین قیمت و موجود بودن‌اش، را به مخاطبان خود برسانید. در واقع بایستی مستقیماً با مشتری در ارتباط باشید و افزون بر این محصولات‌تان را از طریق خرده‌فروشی‌ها و عمده‌فروشی‌ها ترویج و تبلیغ کنید. همچنین نیروی فروش شما نیز در این راستا بسیار کمک کننده است. بایستی اطمینان حاصل کنید که تیم فروش‌تان از دانش و تجربه‌ی کافی برخوردار است و می‌تواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد.

مردم

از آن‌جا که هر یک از مشتریان از نقاط تماس بسیاری با سازمان شما برخوردار هستند مهم است که هر یک از آن‌ها بیان‌گر یک تجربه‌ی کیفیتی خاص باشند.

بنابراین بایستی تمرکزی ویژه بر روی آموزش به کارکنانی که مستقیماً با مشتریان‌تان در تماس هستند داشته باشید. برخی از این کارکنان عبارت اند از: مهندسین خدمات، رانندگان، کارکنان مخصوص گرفتن سفارش و … .

در واقع عملکرد و تعهد آنان نسبت به خدمات مشتری تأثیری مستقیم بر رضایت مشتری دارد، موردی که عاملی مهم در تسلط بر بازاریابی است.

پروسه‌ها

این اصطلاح، دلالت دارد بر نحوه‌ی مدیریت انجام عملیات مربوط به مشتریان. به عنوان مثال، میزان راندمان سیستم تلفن شما تأثیری مستقیم بر نگرش مشتری دارد. مثلاً اگر مشتریان نتوانند خیلی سریع و راحت با فرد مسئول برای پرس و جو کردن و یا برای درخواست یک خدمت تماس بگیرند خیلی راحت گوشی را گذاشته و با شرکتی دیگر در تماس می‌شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا