نمیدانم تا کنون به این نکته توجه کردهاید یا نه، اما لوگوی بسیاری از فستفودهای جهان قرمز رنگ است: از مکدونالد گرفته تا کینگبرگر. اما چرا اینگونه است؟ فکر میکنم خود شما حتی اگر ندانید که چرا اوضاع اینگونه است، قرمز بودن لوگوی فستفودها را به «تصادف» ربط نمیدهید و میدانید که ماجرایی در پسِ پشت آن وجود دارد، دلیلی منطقی وجود دارد که فستفودها و کسب و کارهای مرتبط به غذا از لوگوی قرمز استفاده میکنند. درست است! استفاده از رنگ قرمز برای لوگوی کسب و کارهای مرتبط با غذا تصادفی نیست اما این که این «چرا؟» دقیقاً چه پاسخی دارد موردی است که در این نوشتار به آن خواهم پرداخت. بنابراین اگر پرسشی که در عنوان این مطلب مطرح کردهام، یعنی «چرا بسیاری از فستفودهای جهان از لوگوی قرمز استفاده میکنند؟»، برای شما جالب است این نوشتار را تا به انتها مطالعه کنید تا به پاسختان برسید.
[one-third-first]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third-first]
[one-third]
لیست بیلبوردهای لواسان
[/one-third]
[one-third]
لیست بیلبوردهای شمشک
[/one-third]
دلیل استفاده از لوگوی قرمز توسط فستفودها
بهراستی اگر نادیده گرفتن فستفودها به خودی خود کار دشواری باشد، استفاده از این لوگوهای قرمز کار را دشوارتر نیز کرده است. گفته میشود که به طور متوسط، انسان توانایی مشاهدهی ۱۰ هزار رنگ را دارد، اما در میان این رنگها رنگِ قرمز، رنگی خاص است. اینگونه به نظر می رسد که رنگِ قرمز از جمله نخستین رنگهایی ست که پیشینیان ما برای آن نام انتخاب کردهاند. در واقع گویا انسان ارتباط بهتری با رنگ قرمز به نسبت سایر رنگها برقرار میکرده است.
طبق نظر کارشناسان رنگ قرمز در مغز انسان احساس فوریت و ضرورت را القا می کند. علاوه بر این، این رنگ توانایی آن که موجب افزایش اشتها شود را نیز داراست. بنابراین، با تلفیق این دو احساس، یعنی فوریت و اشتها، می توان گفت که رنگ قرمز بهترین انتخاب برای کسب و کاری است که با «خوراکی» در ارتباط است چرا که این رنگ موجب افزایش اشتها شده و با به وجود آوردن احساس فوریت سبب میشود که مخاطب خیلی سریع طلب غذا کند.
فارغ از این موارد، استفاده از رنگ قرمز می تواند یک اغواکنندهی مغز به شمار آید اما این که دقیقاً چرا رنگ قرمز چنین ویژگیای دارد بر ما روشن نیست. شاید به سبب آن باشد که این رنگ ارتباطی مستقیم با تداعی «خون» دارد، جالب آن که در زمان باستان، برخی قومها برای نامگذاری رنگ قرمز از واژهی «خون» استفاده میکردهاند.
با وجود ۵ حس در بدن انسان، کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که انسانها بیشتر (حدود ۸۰ درصد) از چشم استفاده می نمایند. باز هم جالب آن که تحقیقات نشان از آن دارند که ۸۵ مصرف کنندگان معیارشان برای انتخاب یک محصول در میان سایر محصولات «رنگ» است!
سخن آخر
اگر کسب و کارتان در ارتباط با مواد غذایی است می توانید از رنگ قرمز برای لوگو و سایر موارد استفاده کنید. اما به صورت کلی، در هر زمینهای که در حال فعالیت هستید، نباید به رنگها بی توجه باشید. از روانشناسی رنگها استفاده کنید و ببینید که کدامیک می توانند برای زمینهی کاری شما مفیدتر باشند. آیا نیاز دارید مخاطبین احساس امنیت و آرامش داشته باشند یا آن که احساس فوریت و ضرورت؟ هر موردی را که می خواهید در مشتریان و مخاطبین خود ببینید آن را در میان ویژگیهای رنگها پیدا کرده و از رنگ مناسب جهت استفاده در لوگو، طراحی وبسایت، طراحی فروشگاه و موارد این قبیل استفاده کنید.
به عنوان مثال، در روانشناسی رنگ قرمز بر تندخو و عصبی بودن، فوریت، ضرورت، افزایش میل، افزایش ضربان قلب، جلب توجه کردن و موارد این قبیل تأکید شده است. حال فرض کنید که یک کسب و کار مرتبط با بیمه بخواهد برای لوگو از رنگ قرمز استفاده کند. آیا کار اشتباهی نخواهد بود؟ مگر نه آن است که بیمه بایستی با آرامش و امنیت توأم باشد؟ بنابراین یک کسب و کار مرتبط با بیمه باید به دنبال رنگی باشد که نشاندهندهی آرامش، اطمینان، اعتماد، امنیت و ایمنی است. بنابراین رنگ آبی می تواند بهترین گزینه برای استفاده در لوگوی کسب و کارهای مرتبط با بیمه و یا وبسایت این کسب و کارها باشد. به همین ترتیب می توان بر حسب نیاز بهترین گزینه در میان رنگها را جهت استفاده در لوگو، وب سایت و هر آن چیزی که به کسب و کار مرتبط است انتخاب نمود.
خلاصه آن که این بود علت آن که فستفودها از لوگوی قرمز استفاده میکنند.