این نوشتار بر روی چیستی تیم خلاقیت تمرکز دارد. در ادامه سعی ما بر آن است تا به برخی موضوعات در مورد تیم خلاقیت بپردازیم. با ما همراه باشید.
تیمهای خلاقیت در آژانسهای تبلیغاتی فعالیت میکنند تا برای شرکتهایی که آژانسهای تبلیغاتی را به کار میگیرند کمپینهای تبلیغاتی را اجرا و اداره نمایند. از آنجا که برخی شرکتهای بزرگ از دپارتمان تبلیغاتی داخلی برخوردار اند، لذا تیمهای خلاقیت مختص به خود را دارند.
از اصولی ترین عوامل در شرکت های تبلیغاتی جهت پیشرفت شرکت و متمایز نمودن آن با رقیبان، دارا بودن خلاقیت می باشد. یک کمپین تبلیغاتی می بایست سراسر خلاق بوده تا بتواند یک پیام تبلیغاتی خلاقانه و نوآورانه را به مخاطب القا نماید. چرا که یک پیام خلاقانه در ذهن مخاطب تاثیر گذاشته، او را به فکر وا داشته و در نهایت در ذهن مخاطب ثبت می شود. در بسیاری از موارد ممکن است شما تنها با بودجه ای بسیار کم، اما طرحی خلاقانه بتوانید نام برندی را در ذهن مخاطب ثبت نمایید. در صورتی که بارها شاهد صرف هزینه های گزاف در شرکت های تبلیغاتی اما با تبلیغات تکراری و عاری از پیام خلاقانه بوده ایم.
بنابراین استفاده از نیروهای خلاق و دارای ایده های خلاقانه در یک شرکت تبلیغاتی از مهم ترین عوامل موفقیت و تمایز شرکت های تبلیغاتی می باشد که می تواند طی مدت زمان کوتاهی اثر بالایی در بهبود روند شرکت تبلیغاتی داشته باشد و در پی آن به دلیل افزایش فروش و در کل موفقیت کسب و کار مشتری، مشتری را به شرکت تبلیغاتی وفادار نماید.
[one-third-first]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third-first]
[one-third]
لیست بیلبوردهای لواسان
[/one-third]
[one-third]
لیست بیلبوردهای شمشک
[/one-third]
اعضای تیم خلاقیت
یک تیم خلاقیت از چندین عضو کلیدی برخوردار است، از جمله مدیر خلاقیت، کپیرایترها، ویراستاران، طراحان گرافیک و توسعه دهندگام وب. به طور خلاصه، این افراد کسانی هستند که ایدههای تبلیغاتی را ارائه میدهند و پس از آن اقدام به عملی کردنشان میکنند. البته عناوین و القاب ممکن است از یک شرکت به شرکتی دیگر متفاوت باشند. در برخی شرکتها خطوط تعریف تیم خلاقیت مبهم است و حتی مدیران و هیئت رئیسه، که به عنوان رابط بین شرکتهای مشتری و آژانسها خدمت میکنند، نیز ممکن است در زمرهی تیم خلاقیت قرار گیرند.
ذکر این نکته نیز لازم است که آژانسهای کوچکتر عموماً از افراد کمتری در تیم خلاقیت خود به نسبت آژانسهای بزرگتر برخوردار اند و به همین دلیل گاه وظایف اعضا با یکدیگر همپوشانی دارند. به عنوان مثال در چنین آژانسهایی ممکن است مدیر تبلیغات همزمان وظیفهی مدیر خلاقیت و یا طراح گرافیک را نیز انجام دهد. اما در کلیت امر، در یک تیم خلاقیت مدیر خلاقیت تیم را هماهنگ کرده و رابطی ست میان تیم و مجری حساب، کپیرایترها وظیفهی نویسندگی را بر عهده دارند و طراحان گرافیک کارهای هنری را انجام میدهند و در واقع تمرکزشان بر روی تصاویر و در کل جلوههای بصری آگهیها ست و و توسعه دهندگان نیز وظیفهی انجام کارهای اینترنتی را بر عهده دارند.
اهداف تیم خلاقیت
در بالا گفته شد که با وجود متفاوت بودن شغل و نقش هر یک از اعضای تیم خلاقیت دستآخر اهداف آنها مشترک اند. حال میتوان اضافه کرد که عمدهترین هدف یک تیم خلاقیت ایجاد میل به استفاده از محصولات و خدمات در میان مردم است. طبق گفتهی کارشناسان دانشگاه استنفورد ارتباطی مستقیم میان میزان تبلیغات یک کمپانی یا سازمان و میزان نفوذ آنها در میان مردم وجود دارد. افزون بر این، هر اندازه میزان تبلیغات بیشتر باشد میزان فروش و درآمد نیز بیشتر خواهد بود.
از دیگر اهداف یک تیم خلاقیت میتوان به ایجاد تصویر و آگاهی از برند در میان مردم اشاره داشت. آگاهی از برند به معنای درصد افرادی ست که از یک برند خاص آگاهی دارند و تصویر دلالت دارد بر اینکه یک کمپانی میخواهد چه برداشت و درکی از او داشته باشند. به عنوان مثال، یک شرکت الکتریکی کوچک ممکن است بخواهد که او را با کیفیت بالای محصولاتاش بشناسند.
پروسهها
تیمهای خلاقیت، عمدتاً، به هنگام اجرای کارهای خود از برخی پروسههای خاص پیروی میکنند. به عنوان مثال، در ابتدا آژانس تبلیغاتی یک پیشنهاد به مشتری میدهد و وظایف کلیدی و هزینههای مربوط به آن را مشخص میکند. پس از تأیید پیشنهاد از سوی مشتری، کار آغاز میشود. تولید تبلیغات معمولاً از این روش پی گرفته میشود، خواه از سوی آژانس تبلیغاتی عمل شده باشد و خواه توسط خودِ شرکت.
اولین گام در این فرآیند، یعنی در فرآیند تولید، ایجاد یک مفهوم است. در واقع این فرمول زمینهی کلی و یا ایدهی تبلیغ به حساب میآید. پس از آن کپیرایترها متون و عبارات مربوط به آگهیها را مینویسند و طراحان گرافیک کارهای هنری و عملیات مربوط به جلوههای بصری آگهیها را انجام میدهند. پس از این است که ویراستار اقدام به اصلاح ایرادات آگهیها کرده و پس از اصلاح آنها را ارائه میدهد. دستآخر مدیر تبلیغات، به نوبهی خود، تضمین میکند که پیام و متن آگهی یا آگهیها با استراتژی کلی بازاریابی تناسب دارند.
نکته
اغلب تیمهای تبلیغاتی آگهیهای خود را پیش از اجرا در مقیاسی وسیع مورد آزمایش قرار میدهند تا اطمینان حاصل کنند که آگهیهایشان مؤثر هستند. به عنوان مثال، یک تیم منطقهای ممکن است تبلیغات خود را در ۲ بازار از ۱۰ بازار خود اجرا کند.
افزون بر این، آنها ممکن است صرفاً بخشی از آگهیهای خود را مورد ارزیابی قرار دهند از جمله میزان یادآوری شعار را. این امر برای آن است که دریافته شود که چند درصد از مشتریان قادر به بهیادآوردن شعار (Slogan) تبلیغات هستند.