شکست‌های بازاریابی ۴ مورد از بزرگ‌ترین ها در رسانه های اجتماعی

شکست‌های بازاریابی ، رشد استفاده از شبکه‌های اجتماعی در دنیای حاضر خارق‌العاده است. تعداد کاربران توییتر، فیس‌بوک، اینستاگرام، پینترست، اسنپ چت و … سر از میلیارد درآورده است! در چنین وضعیتی، باید هم برندهای بزرگ و کوچک درصدد استفاده از این شبکه‌ها در راستای انجام امر بازاریابی برآیند و البته می‌بینیم که به طرق مختلف چگونه در حال انجام این کار یعنی بازاریابی رسانه های اجتماعی هستند. اما در این بین، انجام بازاریابی رسانه های اجتماعی بایستی بر اساس اصول باشد و نه آن که این امر به هر طریقی صورت گیرد؛ در این صورت، احتمال آن که هویت برند خدشه‌دار شود نیز وجود دارد. البته همان‌گونه که کارهای اصولی، بزرگ و کوچک دارند کارهای اشتباه نیز بزرگ و کوچک دارند و بدیهی است که هر چه یک اشتباه بزرگ‌تر باشد ضرر بیش‌تری به همراه خواهد داشت.

[one-third]

بیلبورد های شهر تهران | آژانس تبلیغاتی آیینه تهران

لیست بیلبوردهای شهر تهران

[/one-third]

در این نوشتار می‌خواهم به ۴ مورد از بزرگ‌ترین اشتباهات در بازاریابی رسانه های اجتماعی که به نوعی می‌توان آن‌ها را «شکست» نامید اشاره داشته باشم. این ۴ مورد هر یک می توانند درس‌ها و نکاتی در خود برای سایر برندها داشته باشند تا دیگران چنین اشتباهات فاجعه‌آمیزی را تکرار نکنند.

شکست‌های بازاریابی رسانه های اجتماعی

۱- اشتباه Air Force:

چندی پیش مناظره‌ای در آمریکا مابین دو نفر با نام‌های یانی و لورل در گرفته بود و در این بین این بحث در شبکه‌های اجتماعی به شدت گسترده شد و هر کس از یکی از این دو طرفداری می کرد. در میان این همهمه‌ها بود که شرکت Air Force در یک توییت، البته به طنز، اهمیت دادن به نیروی طالبان افغانستان را به اهمیت دادن به مناظره‌ی این دو ترجیح داد. این امر، سروصدای بسیاری در توییتر کرد و به همین دلیل این شرکت این پست را حذف نمود.

می خواهم بگویم که در هر شرایطی می توان نظر خود را اعلام کرد، اما آن هنگام که مخاطبینی بسیار، خصوصاً مخاطبین مجازی، جلوی روی ما هستند، نباید از جنگ و از هر آن چه که ضد بشری است به هر طریقی دفاع کنیم.

البته پس از حذف این توییت، این شرکت در توییتی دیگر از بابت چنین توییتی عذر خواهی کرد، اما عذر خواهی نمی تواند جبران چنین شکست بزرگی را به همراه داشته باشد.

۲- اشتباه Dove:

داو از جمله شرکت‌هایی است که همیشه حسن شهرت داشته و بسیاری در مورد اهمیت زنان برای این شرکت و البته نظر داشتن این شرکت بر یک زیبایی طبیعی و استاندارد تأکید داشته‌اند. اما متأسفانه چندی پیش این شرکت نیز یک تبلیغ در فیس‌بوک انجام داد که به ضررش تمام شد.

ماجرا از این قرار است که در این آگهی یک زن سیاه پوست پس از استفاده از لوسیون بدن داو به یک زن سفید پوست تبدیل می‌شود.

۴ مورد بزرگ‌ترین شکست‌های بازاریابی رسانه های اجتماعی | شرکت تبلیغاتی آیینه تهران ویژن
۴ مورد بزرگ‌ترین شکست‌های بازاریابی رسانه های اجتماعی | شرکت تبلیغاتی آیینه تهران ویژن

این آگهی کاملاً در تضاد با شعار این برند مبنی بر این که تمامیت زیبایی یک زیبایی طبیعی است بوده و هم‌چنین توهین به بخش بزرگی از انسان‌ها نیز هست. البته این تبلغ نیز با جنجال مواجه شد و دست‌آخر خود شرکت داو نیز تبلیغ را حذف کرده و از مخاطبین عذرخواهی نمود.

۳- اشتباه Department of Education:

اشتباه بعدی در بازاریابی رسانه های اجتماعی از آنِ دپارتمان آموزش است. این دپارتمان در توییتی، یکی از جملات ویلیام دوبوآ در تأکید بر اهمیت آموزش را نقل می کند. خود جمله مشکلی ندارد اما آن چیزی که مشکل دارد غلط املایی در نام ویلیام دوبوآ است. به جای آن که از DuBois استفاده شود از DeBois استفاده شده.

ممکن است در نگاه اول، برای برخی از شما چنین اشتباهی یک اشتباه معمولی در نظر گرفته شود که در واقع سزای آن که به آن یک «شکست» گفته شود را نداشته باشد. اما اگر خوب دقت کنید می بینید چنین اشتباهی از سوی سازمانی سر زده که خود در کار آموزش نحوه‌ی نوشتن و خواندن و موارد این قبیل است!

البته بعدها این دپارتمان عذر خواهی کرد، ولی باز هم یک اشتباه املایی در توییتی دیگر از این دپارتمان دیده شد که افسوس همگان را برانگیخت.

با خواندن این اشتباهات، بزرگترین درسی که می توان گرفت این است که باید پیش از انتشار هر پست چند بار آن را مطالعه کرد تا اشتباهات نگارشی و تایپی و املایی آن کاملاً برطرف شوند و سپس به انتشار درآید.

۴- اشتباه NewYork Times:

روزنامه‌ نیویورک تایمز یکی از مشهورترین و موفق‌ترین و پرخواننده‌ترین روزنامه‌های جهان است، اما باعث نشده که نام این روزنامه در فهرست «شکست‌های بزرگ بازاریابی رسانه های اجتماعی» نباشد.

هر کسی از کارکنان چنین روزنامه‌ای انتظار دارد که به محتویات روزنامه توجه کنند و پیش از انتشار بارها و بارها مورد مطالعه قرارش دهند. اما این امر برای یکی از مقاله‌های این روزنامه اتفاق نیفتاد.

سردبیر این مقاله از افزونه‌ی Millennials to Snake People استفاده می کرده و هر زمان که در این مقاله، که راجع به دونالد ترامپ هم بوده، واژه‌ی Millennials  هر بار آمده تبدیل به Snake People شده است. این امر به شدت سروصدا کرد و به نوعی یک افتضاح برای روزنامه‌ی نیویورک تایمز به شمار آورد.

نا گفته نماند که این روزنامه و سردبیر مربوط به آن بخش، بعدها به دلیل انجام این اشتباه از مردم عذرخواهی کردند.

این مورد نیز باری دیگری نشان می دهد که مطالعه و بررسی محتوا پیش از انتشار چقدر اهمیت دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا