در رقابت تنگاتنگی که در دنیای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد، یکی از مواردی که از اهمیتی بسیار برخوردار است و در واقع یکی از اهداف مهم هر کمپانی و برند به حساب میآید افزایش ترافیک سایت است. این مهم عمدتاً از ۲طریق میتواند صورت پذیرد: یک سئو و دو تبلیغات کلیکی. به واسطهی تبلیغات کلیکی و از طریق گوگل ادوردز یا یاهو سرچ مارکتینگ و موارد دیگر می توان با پرداخت مبلغی خاص در ازای کلمات کلیدی مشخص شده، در صفحهی اول موتورهای جستجو به نمایش درآمد. اما به واسطهی رعایت اصول سئو نیز میتوان در صفحهی اول موتورهای جستجو قرار گرفت. حال در این بین پرسشی که برای همگان به وجود آمده و میآید این است که از میان این دو طریق کدامیک را باید انتخاب کرد؟ باید افزایش ترافیک وبسایت را از گوگل ادوردز و مانند آن طلب کرد یا از سئو؟ در ادامه با من همراه باشید تا با هم به پاسخ این پرسش بپردازیم.
[one-third-first]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third-first]
سئو یا تبلیغات کلیکی؟
برای آن که بتوان میان این دو یک مورد را انتخاب کرد، بایستی چند مورد را در نظر گرفت و با در نظر گرفتن این موارد و سبک سنگین کردن امر دریافت که کدامیک انتخاب بهتری است. منظور این است که انتخابی مطلق میان این دو طریق وجود ندارد و در واقع انتخاب یکی از این دو بسته به برخی معیارها و شرایط است. لذا ممکن است سایت X استفاده از تبلیغات کلیکی برایاش بهتر باشد و سایت Y استفاده از سئو. این معیارها به قرار زیر اند:
۱- بودجه:
نخستین معیاری که در انتخاب مابین این دو بایستی به آن توجه شود میزان بودجه است.
اگر نمیخواهید برای ترافیک سایت هزینه کنید بهتر است همان سئو را انتخاب کنید، اما اگر میخواهید حداقل روزی ۱۰ الی ۲۰ دلار خرج کنید، تبلیغات کلیکی میتواند گزینهای بهتر باشد زیرا:
- سریعتر است (با استفاده از تبلیغات کلیکی به نسبت رعایت اصول سئو بسیار سریعتر میتوانید در صفحهی اول موتورهای جستجو قرار گیرید و موجب افزایش ترافیک سایت شوید.)
- از تغییرات الگوریتمهای سئو در امان است (الگوریتمهای سئو و موتورهای جستجو در طی زمان در حال تغییر هستند و این به معنای آن است که یک وبسایت که زمانی تمامی اصول را رعایت کرده بود ممکن است با تغییر الگوریتمها یکشبه جایگاه برتر خود را از دست بدهد. اما در تبلیغات کلیکی خبری از چنین ماجرایی نیست.)
۲- میانگین CPC در صنعتتان:
مورد دیگر این است که باید ببینید در زمینهی کاری شما میانگین CPC یا هزینه به ازای هر کلیک برای کلمات کلیدی متفاوت چه میزان است. اگر این میانگین خیلی بیشتر از میانگین صنعتهای دیگر بود بهتر است به همان سئو بپردازید و نه تبلیغات کلیکی.
۳- وضعیت SERP:
فاکتور سوم بررسی وضعیت SERP کلمات کلیدی شما در وبسایتهای رقیب است. برای بررسی این امر، می توانید کلمات کلیدی خود را در Google External Keyword Research Tool وارد کنید و ببینید که وضعیت به چه صورت است. در برخی موارد برای بعضی کلمات کلیدی، وبسایتهای رقیب توانستهاند به جایگاه بسیار خوبی برسند به گونهای که جا به جا کردن آنها در عمل تقریباً نزدیک به محال است. در چنین مواردی استفاده از تبلیغات کلیکی بهتر از استفاده از روشهای سئو است.
سخن آخر
هم تبلیغات کلیکی و هم سئو هر یک از مزایا و معایب خود برخوردار اند. مهمترین مزیت تبلیغات کلیکی سریع بودن آن است و در جبههی مقابل یکی از مهمترین معایب سئو نیز کند بودن. اما در عین حال، آمارها نشان میدهند که کاربران به نتایج طبیعی اعتماد بهتری میکنند تا نتایجی که به واسطهی تبلیغات کلیکی به نمایش درمیآیند. همچنین با وجود آن که بالا آمدن از طریق سئو زمانبرتر و دشوارتر است ولی پس از بالا آمدن سایت، رقبا خیلی سخت میتوانند با شما رقابت کنند و جایگاه وبسایتتان را از شما بگیرند اما در تبلیغات کلیکی اینگونه نیست و رقبا خیلی راحت با پرداخت هزینه میتوانند لینک سایتشان را در کنار سایت شما در صفحهی اول موتورهای جستجو قرار دهند.
نکتهای که در این بین وجود دارد این است که این دو، یعنی سئو و تبلیغات کلیکی، متضاد یکدیگر نیستند. یعنی در واقع میتوانند هر دو در یک زمان واحد مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین اگر بودجهی کافی دارید میتوانید با مشاوره با یک متخصص دیجیتال مارکتینگ تصمیم بگیرید که برای افزایش ترافیک سایت هم از تبلیغات کلیکی خصوصاً گوگل ادوردز استفاده کنید و هم در راستای رعایت اصول سئو تلاش نمایید.