بازاریابی در رسانه های اجتماعی در دنیای امروز از قدرت و نفوذ بسیاری برخوردار اند و به همین علت بسیاری از بازاریابان به استفاده از این رسانهها، از جمله اینستاگرام، فیسبوک و توییتر، جهت انجام بازاریابی روی آورده اند. اما استفاده از رسانههای اجتماعی جهت بازاریابی، که اصطلاحاً به آن بازاریابی رسانه های اجتماعی گفته میشود، اگر بدون تجربه و برای اولین بار صورت گیرد می تواند امری چالشبرانگیز باشد. لذا این امر مهم است که به هنگام پرداختن به اجرای بازاریابی رسانه های اجتماعی به اصولی که در این راستا باید رعایت شوند توجه گردد تا از میزان خطر و ریسک این کار کاسته شده و بر میزان بازدهی آن افزوده شود. من در این نوشتار میخواهم به ۸ مورد، از مواردی که در راستای بازاریابی رسانههای اجتماعی به کار میآیند بپردازم و از آنجا که این موارد «باید» رعایت شوند چه بهتر که نام آنها را «قانون» بگذارم. پس این شما و این ۸ قانون بازاریابی رسانههای اجتماعی .
[one-third-first]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third-first]
۸ قانون مهم بازاریابی در رسانههای اجتماعی
۱- قانونِ گوش دادن:
برای موفقیت در بازاریابی در شبکه های اجتماعی، بهتر است که بیشتر گوش کنید و کم تر صحبت کنید. منظور این است که باید محتواهای مخاطبین خود را یک به یک بخوانید و در بحثهایشان شرکت کنید تا ببینید که چه محتوایی، با چه موضوعی و با چه شکل و شمایلی، میتواند برای آنها مفید و البته جذاب باشد. در این مرحله، شما میتوانید تمرکزتان را بر روی تولید چنین محتواهایی بگذارید تا رضایت کاربرانتان را جلب کنید.
۲- قانونِ تمرکز:
بهتر است روی یک یا چند مورد معدود تمرکز داشته باشید. در واقع در دنیای مجازی و رسانههای اجتماعی بهتر است در یک یا چند مورد معدود متخصص شوید و در آن زمینهها مطلب و محتوا تهیه کنید تا آن که همه فن حریف باشید و از هر دری سخنی بگویید. اینگونه مخاطبان بیشتر به شما اعتماد میکنند.
چند سال پیش دوستی در زمینهی فلسفه مطلبی در فیسبوک منتشر کرد که یکی از جملاتاش به بحث ما ارتباط دارد. او نوشته بود که «کسی که در مورد راسل و کانت و دکارت و هیوم و سارتر و لاک و هایدگر و ویتگنشتاین» پست میگذارد و فلسفهی هر یک از آنها را مرور می کند در مورد هیچکدامشان خیلی چیزی نمی داند. به نظرم واقعیت نیز همین است. مخاطبان اگر ببینند که شما در مورد زمینههای مختلف محتوا تولید می کنید و در مورد همه هم مفصل به بحث مینشینید به تدریج اعتمادشان به شما از دست می رود.
۳- قانونِ کیفیت:
کیفیت بهتر از کمیت است. این قانونی است که بسیاری با آن موافق اند و برخی مخالف. چه شما در زمرهی مخالفان باشید و چه در زمرهی موافقان، باید در زمینهی بازاریابی رسانه های اجتماعی با این قانون موافقت کنید. اگر مطالب شما را ۱۰۰۰ نفر لایک کنند و با دوستان خود به اشتراک بگذارند، بهتر از آن است که ۱۰ هزار نفر صرفاً ببینند و دیگر کاری در قبال آن انجام ندهند و حتی برای دیدن سایر مطالبتان اقدامی نکنند.
۴- قانونِ صبر:
آنانی که در زمینهی دیجیتال مارکتینگ تجربه دارند می دانند که استراتژیهای مربوط به بازاریابی محتوا به صبر و حوصله نیاز دارند. این امر برای بازاریابی رسانه های اجتماعی نیز صادق است. برای رسیدن به موفقیت در این نوع بازاریابی به صبر و حوصله نیاز است. روزها و شبها باید بگذرند و در این بین باید تلاش کنید تا بتوانید به موفقیت برسید. موفقیت در بازاریابی رسانه های اجتماعی امری یکشبه نبوده و نیست.
۵- قانونِ نفوذ:
زمانی را به یافتن افراد تأثیرگذاری که میتوانند در راستای بازاریابی به کار شما بیایند اختصاص دهید. در بازاریابی، استفاده از این افراد را بازاریابی تأثیرگذار مینامند. بسیاری از بازاریابان به این نوع بازاریابی روی خوشی نشان داده و میدهند و بر این نظر اند که مردم به توصیهی افراد تأثیرگذار بیش از سایر انواع تبلیغات گوش میدهند. خوشبختانه در شبکههای اجتماعی، خصوصاً اینستاگرام، افراد تأثیرگذار و با نفوذ زیادی وجود دارند که از فالوورهای میلیونی برخوردار اند. این افراد را بیابید و از آنها بخواهید که با شما جهت افزایش آگاهی از برند، افزایش فالوورها، افزایش ترافیک سایت و افزایش فروش همکاری کنند.
۶- قانونِ ارزش:
اگر تمامی زمان خود را صرف تبلیغ محصولات و خدمات خود کنید، حوصلهی مخاطبانتان سر خواهد رفت و صفحهتان را ترک خواهند کرد. شما باید به محتواهای تولیدیتان ارزش اضافه کنید و در واقع کاری کنید که مخاطب بداند که با فالو کردن صفحهی شما چیز یا چیزهایی عایدش میشود. منظور این است که صرفاً نباید به تبلیغ بپردازید بلکه باید پستهای مفید نیز منتشر کنید.
۷- قانونِ ارتباط:
قانون هفتم برای بازاریابی رسانه های اجتماعی این است که باید با مخاطبین ارتباط داشته باشید. نباید این حس را به آنان بدهید که نظراتشان یا تلاشهایشان برای برقراری ارتباط با شما برای شما اهمیت ندارد. لذا به نظرات یا همان کامنتهایشان پاسخ دهید، مسیجهایشان را ناخوانده و پاسخنداده نگذارید و در کل کاری کنید که بدانند شما به آنها اهمیتی بسیار میدهید.
۸- قانون اثر متقابل:
نباید انتظار داشته باشید که دیگران محتواهای شما را لایک کنند و به اشتراک بگذارند، اما شما هیچ کدام از این کارها را برای آنها نکنید. بنابراین باید تا جایی که می توانید شما نیز محتواهای آنها را لایک کنید و در بحثهایشان شرکت کنید و خلاصه کاری کنید تا بدانند که شما نیز آنها را دنبال می کنید.
سخن آخر
در ابتدای متن گفتم که نخستین تجربهی بازاریابی رسانه های اجتماعی ممکن است با برخی چالشها همراه باشد. اکنون اضافه می کنم که با رعایت ۸ قانون فوق، گامهایی بزرگ در راستای موفقیت در بازاریابی رسانه های اجتماعی برداشته میشوند. اما نکتهای که در این بین وجود دارد این است که قوانین فوق، تنها قوانین موجود نیستند و البته که قانونهای دیگری نیز وجود دارند که می توانند در این راستا به کار آیند. شما چه فکر میکنید؟ آیا میتوانید یک یا چند قانون دیگر به این موارد اضافه کنید؟ اگر پاسختان مثبت است قسمت نظرات برای شماست. دانستههایتان را با ما و کاربران در میان بگذارید و البته با این کار خوشحالمان کنید.