تبلیغ در فیسبوک ، یک ضرب المثل قدیمی وجود دارد که میگوید: «آنجا ماهیگیری کن که ماهی وجود دارد». با در نظر گرفتن این امر و همچنین توجه به این نکته که فیسبوک در حال حاضر یکی از پر طرفدارترین شبکههای اجتماعی است و بسیاری از افراد در آن فعالیت دارند لذا می تواند مکانی مناسب برای انجام تبلیغات باشد. من در این نوشتار می خواهم در این راستا به مراحل تبلیغات در فیسبوک بپردازم. این مراحل، خیلی مراحل پیچیده و دشواری نیستند و البته زمان زیادی را هم نمی طلبند. با من همراه باشید.
[one-third]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third]
مراحل تبلیغ در فیسبوک
۱- ایجاد یک صفحهی تجاری در فیسبوک:
اولین و اساسیترین کار برای تبلیغ در فیسبوک ایجاد یک صفحهی تجاری در فیسبوک است. به هنگام ایجاد صفحهی تجاری به دستهای که انتخاب می کنید دقت داشته باشید: شرکت، مؤسسه، گروه و … .
دست آخر اطلاعات را کامل کنید. سعی کنید هر آن چه که از شما می خواهد را با اطمینان و حوصله پاسخ دهید، در آینده به کارتان خواهند آمد.
۲- داشتن استراتژی و هدف:
بایستی بدانید که چرا می خواهید به تبلیغ در فیسبوک بپردازید. میخواهید از این کار چه چیزی عایدتان شود؟ به فروش محصول امیدوارید و یا صرفاً می خواهید آگاهی از برند را افزایش دهید؟ هر چه که می خواهید را بایستی پیش از آغاز تبلیغ در فیسبوک تعیین کرده و برای آن برنامه ریزی کنید. در واقع تنظیمات تبلیغ در فیسبوک (Facebook Ads) از گزینههایی برخوردار است که برای پر کردن آن ها بایستی از پیش بدانید که چه می خواهید. مثلاً در تنظیمات گزینهی «ارسال افراد به وب سایت» و موارد دیگر وجود دارند که بایستی بر حسب آن چه که می خواهید یک یا چند گزینه از این گزینهها را انتخاب نمایید.
۳- تعیین مخاطبین هدف:
در این بخش نوبت به تعیین مخاطبین هدف یا مشخص ساختن معیارهای جمعیت شناختی می رسد. این بخش نبایستی سرسری گرفته شود چرا که با انتخاب اشتباه کمیت و کیفیت مخاطبین هدف نرخ کلیک کاهش یافته و میزان ضرر افزایش خواهد یافت. مثلاً یک کمپانی که عروسکهای مختلف تولید می کند نبایستی مخاطبین خود را مردان ۲۰ تا ۴۰ سال انتخاب کند. بدیهی است که با انتخاب چنین مخاطبینی نرخ کلیک به شدت کم شده و ضرر هم زیاد خواهد شد.
۴- انتخاب عاقلانهی بودجه:
مرحلهی چهارم تبلیغ در فیسبوک انتخاب عاقلانهی بودجه است. بایستی بدانید که چقدر قرار است هزینه کنید. بدیهی است که هر چه هزینهی بیشتری داشته باشید تبلیغتان بازدید بیشتری خواهد داشت، اما نکتهای که در این بین بایستی به آن توجه شود ROI یا همان نرخ بازگشت سرمایه است. مثلاً اگر روزانه ۵۰ دلار خرج تبلیغ در فیسبوک کنید و صرفاً ۴۰ دلار بازگشت داشته باشید ۱۰ دلار ضرر خواهید داشت و این یعنی ضرر به طور کل. بنابراین بایستی دقتی زیاد به ROI داشت و در همین راستا در ماههای ابتدایی بی گدار به آب نزد.
۵- ایجاد تبلیغ:
در این مرحله نوبت به ایجاد تبلیغ می رسد. این مرحله نیز دقتی فراوان می طلبد و بایستی توجه داشته باشید که تبلیغ شما برای دیگران به چه گونه به نمایش در خواهد آمد، چگونه پیامتان را خواهد رساند، اصلاً یارای رسانیدن پیام شما به مخاطب را دارد یا نه و … .
افزون بر این بایستی در انتخاب تصاویر دقت کرد چرا که فقط امکان آپلود ۵ تصویر وجود دارد. همچنین تا جای امکان بهتر است تبلیغ کوتاه و موجز باشد و برای دریافته شدن پیاماش نیازی به توجه و دقت آنچنانی نداشته باشد بلکه حتی در نگاه اول نیز پیام توسط مخاطب دریافت شود.
۶- انتشار:
پس از ایجاد تبلیغ نوبت به انتشار تبلیغ می رسد. پس از انتشار بایستی دقت کنید و بررسی نمایید که تبلیغ شما تا چه میزان توانسته موفق باشد. آیا توانسته کاملاً هدف یا اهدافی که از آن می خواستید را برآورده سازد؟ اگر کاملاً نه چند درصد توانسته؟ چه کارهایی می توان انجام داد تا تبلیغ بازدهی بیشتری داشته باشد و میزان درصد توانایی آن در رسیدن به اهداف بیشتر شود و موارد این قبیل.
سخن آخر
فیسبوک شبکهی اجتماعی پر نفوذی است و همان طور که در ابتدای متن گفتم با توجه به این نفوذ در بین کاربران ،بایستی از آن به مثابه یک ابزار قدرتمند تبلیغاتی استفاده کرد.