بازاریابی محتوا ، هر زمان که در مورد محتوای خوب با دیگران صحبت میکنم از آنها میخواهم این آزمون که در چند خط پایینتر به آن اشاره خواهم کرد را انجام دهند تا دریابند که آیا محتوایشان چیزی متفاوت و منحصر به فرد هست یا نه. اسم این آزمون را می توان آزمون محتوای بدون لوگو نهاد. این آزمون از این قرار است که بایستی یکی از مقالاتتان را به همراه چند مقاله از وبسایتهای دیگر در یک فایل ورد کپی کنید و پس از آن درصدد تعیین این امر برآیید که آیا امکان تشخیص مقالهتان بدون استفاده از هیچ نشانهای از شرکتتان در میان مقالات دیگر وجود دارد یا نه؟ اگر امکان این امر وجود ندارد، بهتر است آن مقاله را دور بیندازید. این مقدمه را گفتم تا در ادامه در مورد ارتباط بازاریابی محتوا و ایجاد هویت برند صحبت کنم.
[one-third]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third]
در آغاز کار، حتی اگر هفتهای یک بار یک پست در وبلاگ خود منتشر کنید نیز کافی است، اما پس از آن با افتادن روی روال باید محتواهایی عالی و منظم تولید کنید تا بتوانید برندتان را وارد دنیای برندهای مشهور کنید چرا که بسیاری بر این باور اند که با استفاده از بازاریابی محتوا میتواند کارهای بسیاری در ارتباط با برندینگ انجام داد. اما محتوا چه چیزی دارد که این امکان را برای برندها فراهم میسازد؟ به طور ساده میتوان گفت که بازاریابی محتوا می تواند صدای برند شما را به گوش همگان برساند.
دیما میدون، یکی از برترین استراتژیستهای برند حال حاضر جهان، در راستای ارتباط بازاریابی محتوا و صدای برند میگوید: «از استارتآپها گرفته تا کسب و کارهای بزرگ، سازمانهایی که دارای بهترین استراتژیهای محتوا هستند آنانی اند که محتواهایشان انعکاسدهندهی شخصیت منحصر به فرد برندشان است و این سازمانها از این محتوا جهت برقراری ارتباطی بهتر با مخاطبان و مشتریان استفاده میکنند.»
محتواهای مارکدار در دنیای امروز بسیار طرفدار دارند و از آنجا که برندهای بزرگ به اهمیت و محبوبیت این نوع محتواها واقف اند در حال حاضر از آنها استفاده کرده و البته سود نیز جستهاند. مهمترین خصیصهی محتواهای مارکدار اختصاصی بودن آنها برای برند است. اما در کل، منظور از محتواهای مارکدار محتواهایی است که آموزنده، تعاملی و در عین حال سرگرم کننده اند. به لطف وجود شبکههای اجتماعی، چنین محتواهایی به سرعت با اشتراک گذاریهای مکرر توسط کاربران مواجه میشوند.
من در ادامه میخواهم به روشها و نکاتی جهت تولید همین نوع محتواها بپردازم تا بتوانید از طریق محتواهایتان به ایجاد هویت برند و انتقال آن اقدام کنید. باری دیگر تأکید میکنم خصوصیت مهم این نوع محتواها یگانه بودن و در وقع منحصر به فرد بودن آنها است. یعنی اگر آزمونی که در ابتدای این نوشتار به آن اشاره داشتم را برای این گونه محتواها اجرا کنید بدون هیچ گونی تردیدی چنین محتواهایی از این آزمون با سربلندی خارج میشوند. لذا فارغ از مواردی که در ادامه به آنها خواهم پرداخت باید حتماً در ذهن داشته باشید که محتوای عالی محتوایی ست منحصر به فرد و اختصاصیِ برند، محتوایی که امکان کپی کردن آن برای دیگران وجود ندارد چرا که در هر بخشاش قسمتی از برند لانه گزیده است.
۱- توجه به چشمانداز برند:
به احتمال بسیار زیاد، برند شما از یک مأموریت و چشمانداز برخوردار است. بایستی در محتواهایتان این چشم انداز را لحاظ کرده و آن را با نیازهای مشتری ادغام کنید. در واقع هر بخشی از محتواهای شما باید نشاندهندهی چشم انداز برندتان بوده و همچنین عیانگر تخصص شرکت در راستای رفع مشکلات مخاطب باشند.
۲- توجه به صدای برند:
نباید پیامی که از برند در هر جا شنیده میشود با صدای برند و در واقع با ندایی که از درون برند برمیخیزد در تضاد باشد. محتوای مارکدار یکی از بهترین ابزارها برای انتقال صدای برند بوده و میتواند مانعی بزرگ برای سردرگمی کاربران بر اثر تضاد مابین صدای برند و پیامی که از برند در هر جا شنیده میشود باشد.
۳- توجه به ارزش:
از طریق محتوای مارکدار میتوانید ارزش محصولاتتان را مستقیم و یا غیر مستقیم به مخاطب نشان دهید. در واقع کاربران باید با مطالعهی محتوای شما دریابند که اگر از محصولات شما خرید کنند چه مزایایی عایدشان میشوند و در واقع با پرداخت هزینهی محصولات شما چه چیزهایی دریافت میکنند؟
همچنین در این مقاله باید به این موضوع بپردازید که محصول شما چگونه و از چه راه هایی می تواند به مخاطب در حل مشکلاتش کمک کند؟! یعنی این محصولات چه در خود دارند که به واسطهی آنها قادر به انجام چنین چیزی هستند؟
سخن آخر
محتوا از جمله بهترین ابزارها برای انجام بازاریابی و برندینگ یک برند است و لذا اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد میتواند در بسیاری موارد، از جمله افزایش آگاهی از برند، ایجاد هویت برند، افزایش فروش و موارد این قبیل مفید باشد.