بنر تبلیغاتی و ۱۵نکته برای طراحی مفید و مؤثر

بنر تبلیغاتی امروزه یکی از بهترین انواع بازاریابی‌ آنلاین، تبلیغات بنری است. اما در استفاده از بنر تبلیغاتی در راستای تبلیغات بنری بایستی یک سری اصول و استانداردها و نکات را رعایت نمود تا میزان کلیک بر روی بنر تبلیغاتی میزانی مناسب باشد و این نوع بازاریابی بتواند از بازدهی خوب و بالایی برخوردار باشد. تمرکز من در این نوشتار بر روی نکاتی است که می توانند در این راستا به کار آیند. در ادامه به چند نکته جهت افزایش احتمال کلیک بر روی بنر تبلیغاتی می‌پردازم. با من همراه باشید.

[one-third-first]

بیلبورد های شهر تهران | آژانس تبلیغاتی آیینه تهران

لیست بیلبوردهای شهر تهران

[/one-third-first]

۱- توجه به سایز بنر:

با توجه به گوگل ادسنس، در حال حاضر بهترین اندازها‌ی بنر به قرار زیر اند:

  •  ۷۲۸*۹۰ پیکسل—لیدربورد
  •  ۳۰۰*۶۰۰ پیکسل—نصف صفحه
  •  ۳۰۰* ۲۵۰—مستطیل متوسط
  •  ۳۳۶*۲۸۰—مستطیل بزرگ

۲- توجه به مکان بنر:

مکانی را از وب‌سایت‌ها خریداری کنید که بنر در آن‌ بیش از سایر مکان‌ها دیده می‌شود. مثلاً فضای بالای صفحه و یا فضایی که به محتوای اصلی صفحه نزدیک است.

۳- توجه به اجزای بنر:

یک بنر مؤثر عمدتاً جهت افزایش آگاهی از برند و افزون بر این افزایش ترافیک وب‌سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. چنین بنری از سه جزء اصلی برخوردار است:

  • لوگوی کمپانی (بنر بایستی از لوگوی برند یا کمپانی برخوردار است، به گونه‌ای که در همان نگاه اول بیننده توانایی مشاهده‌ی لوگو را در بنر داشته باشد. اما این لوگو نباید بزرگ‌تر از گزاره ارزش و یا Call to Action باشد.)
  • گزاره ارزش (گزاره ارزش نشان دهنده‌ی محصولات و یا خدماتی که شما ارائه می‌دهید است و افزون بر این از مواردی برخوردار است که توجه مخاطب را جلب می کنند مانند «با کیفیت»، «۵۰ درصد تخفیف»، «عرضه‌ی محدود» و … . مهم‌ترین عنصری که در بنر بایستی رعایت کنید این مورد است. گزارش ارزش باید بزرگ بوده و به خوبی قابل مشاهده باشد. حتی اگر به هر دلیل نشد که لوگو را در بنر بگنجانید خیلی مشکلی وجود ندارد اما به هیچ وجه از گنجانیدن گزارش ارزش دریغ نکنید.)
  • Call to Action (CTA موردی است که کاربر را جهت کلیک بر روی بنر ترغیب می کند. مثلاً عبارت «همین حالا مشاهده کنید» یا «بر روی این لینک کلیک کنید» و موارد این قبیل یک Call to Action محسوب می‌شوند.

۴- هر چه ساده‌تر، بهتر:

عنصر سادگی را چه در متن و چه در تصویر رعایت کنید. هر کاربر ممکن است صرفاً یک ثانیه به بنر نگاه کند، بنابراین بایستی پیام بنر در همان یک ثانیه به او منتقل شود و این امر جز با رعایت سادگی میسر نمی‌شود. چرا که استفاده از متن مبهم و یا تصویر پیچیده، به توجهی بیشتر نیاز دارند و این در حالی است که یک مخاطب اینترنتی که برای مطلبی دیگر به وب‌سایت آمده توجه زیادی به بنر نمی کند و در صورت در نیافتنِ معنای آن درصدد تفسیر و تحلیل آن برنمی‌آید.

۵- استفاده‌ی درست از دکمه‌ها:

بسته به نوع بنر، دکمه‌ها می‌توانند در افزایش نرخ کلیک مؤثر باشند. بهتر است در گوشه‌ی پایینی سمت راست با رنگی متضاد قرارشان دهید.

۶- توجه به خوانایی متن:

عنوان و بدنه‌ی محتوا بایستی دو سایز فونت مختلف داشته باشند. افزون بر این، اطمینان حاصل کنید که کل متن موجود در بنرتان کمتر از ۴ خط است. این موارد در راستای همان نکته اند که در بالا به آن اشاره شد، یعنی عدم توجه طولانی‌مدت مخاطب به بنر.

۷- استفاده از انیمیشن:

استفاده از بنرهای متحرک می‌تواند به نسبت بنرهای ایستا مؤثرتر باشد، بنابراین در صورت انتخاب می‌توانید از این نوع بنر نیز استفاده کنید. فقط نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که تحرک این نوع بنرها بایستی به گونه‌ای باشد که دریافت پیامِ بنر در سریع‌ترین زمان را مختل نکند. این نکته نیز در راستای همان نکته‌ی بالا ست.

۸- توجه به ترکیب آگهی و محیط سایت:

بنر تبلیغاتی شما بهتر است با محیط سایتی که در آن درج شده است تناسب و سازگاری داشته باشد. اما این سازگاری بهتر است به گونه‌ای نباشد که مرزهای بنر از میان بروند. بالاخره بنر، بنر است و بایستی قابل مشاهده و قابل کلیک باشد.

۱۵ نکته برای طراحی یک بنر تبلیغاتی مفید و مؤثر | شرکت تبلیغاتی آیینه تهران ویژن
۱۵ نکته برای طراحی یک بنر تبلیغاتی مفید و مؤثر | شرکت تبلیغاتی آیینه تهران ویژن

۹- استفاده از قاب:

چشمان مخاطبان به طور طبیعی گرایش به آن دارند که مطالب داخل قاب یا همان فریم را مطالعه کنند. بنابراین سعی کنید تا جای امکان در اطراف بنرتان یک قاب گرافیکی طراحی کنید.

۱۰- اطمینان از صفحه فرود:

بنر تبلیغاتی شما در واقع یک لینک است که مخاطبان با کلیک بر روی آن وارد یک صفحه از سایت شما به نام صفحه فرود می شوند. اطمینان حاصل کنید که این صفحه مطابقت کامل با بنر تبلیغاتی شما و همچنین با برندتان دارد.

۱۱- ایجاد احساس فوریت:

با استفاده از ترکیب رنگ‌ها و کنتراست‌شان یک احساس فوریت و ضرورت را به وجود آورید. کاری کنید که این احساس از طریق این رنگ‌ها به مخاطب القا شود تا او نیز خیلی سریع بر روی بنر کلیک کند.

۱۲- دقت در انتخاب تصاویر:

تصاویری را انتخاب کنید که اولاً گرافیک بسیار خوبی دارند و ثانیاً مستقیماً با محصول شما در ارتباط اند. اگر بودجه‌ی شما به اندازه‌ای نیست که مستقیماً با یک عکاس حرفه‌ای و سوپرمدل کار کنید می‌توانید با هزینه‌ای کمتر از تصاویر استوک استفاده نمایید.

البته به یاد داشته باشید که یک بنر تبلیغاتی ضرورتاً و لزوماً نیاز به تصویر ندارد، گاه یک تایپوگرافی خوب و یا یک طراحی زیبا می تواند از تصویر مؤثرتر باشد.

۱۳- دقت در استفاده از رنگ‌ها:

رنگ‌ها قدرتمندند! چرا که نه تنها بر روی عواطف و احساسات بلکه بر روی رفتار افراد هم اثرگذارند. علم روان‌شناسی رنگ‌ها می‌تواند به شما کمک کند برندتان را تقویت کنید، فروش‌تان را افزایش دهید، یا حتی کاربران را مجاب کنید تا به صفحات خاصی از وبسایت شما هدایت شوند یا عملیات در نظر گرفته شده‌ای را انجام دهند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که افراد در کمتر از ۹۰ ثانیه بازخورد مساعد یا غیرمساعدی نسبت به یک محصول نشان می‌دهند و این در حالیست که ۹۰درصد این تصمیم بر اساس رنگ محصول گرفته می‌شود. همچنین مطالعات متخصصان این حوزه نشان می‌دهد که رنگ مناسب تا ۸۰درصد در به رسمیت شناختن برند شما مؤثر است.

هر رنگ ویژگی‌های خاص خود را دارد و به گونه‌ای متفاوت بر روی کاربر تأثیر می گذارد. همچنین در هر یک از مخاطبان‌تان با مشاهده‌ی بنر تبلیغاتی شما اولین چیزی که متوجه می شوند رنگ بنر است. به این دو دلیل، باید در انتخاب رنگ دقتی بسیار داشته باشید.

در زیر، برخی رنگ‌ها به همراه احساسی که در مخاطب ایجاد می‌کنند، فهرست می‌شوند:

  • قرمز: شور، خشم، هیجان و عشق را القا می کند. این رنگ قدرت‌مند از جمله جذاب‌ترین رنگ‌ها برای مخاطبین است اما با این حال بایستی آن را به صورت معتدل مورد استفاده قرار داد. همچنین اگر می خواهید بنرتان برند شما را برندی کلاسیک، موقر و جدی جلوه دهد از استفاده از رنگ قرمز در بنر اجتناب کنید.
  • نارنجی: سرگرمی و تقویت احساس از جمله مواردی هستند که از رنگ نارنجی ساطع می شوند. نارنجی موجب القای انرژی به مخاطب می شود، بهتر است از آن برای دکمه‌ی Call to Action استفاده کنید.
  • سبز: سلامت، طراوت، رشد، طبیعت، تازگی و موارد این قبیل را تداعی می کند.
  • آبی: ایمنی، رفاه، آرامش و مردانگی را تداعی می کند. اگر دقت کنید بسیاری از لوگوها از رنگ آبی در آن‌ها استفاده شده است.
  • بنفش: لوکسی، عفت و زنانگی را تداعی می کند. استفاده از این رنگ موجب تسکین بیننده شده و در واقع اثرات آرامش‌بخش بر روی او دارد.
  • مشکی: صلابت، مدرنیته، اعتبار و لوکسی از جمله مواردی هستند که از رنگ سیاه ساطع می شوند. استفاده از رنگ سیاه بر روی پس زمینه سفید بیش‌ترین خوانایی را به نسبت سایر ترکیب رنگ‌ها دارد.
  • سفید: خلوص، پاکیزگی، صداقت و عصمت از جمله مواردی هستند که با دیدن رنگ سفید به مخاطب القا می شوند.

۱۴- توجه به حجم بنر:

برای آن که بدون معطلی بنر شما در هر قسمت سایت به نمایش درآید، بهتر است حجم آن را به زیر ۱۵۰ کیلوبایت تبدیل کنید.

۱۵- استفاده از فرمت مناسب:

فرمت‌های Jpeg، PNG، GIF یا HTML5 مواردی هستند که به کار شما می آیند. بنابراین از هر ابزاری که استفاده می کنید، چه ایلستریتور، چه فتوشاپ و چه گوگل وب دیزاینر، بایستی از این فرمت‌ها استفاده کنید. فایل‌های فلش (Flash) قدیمی شده‌اند و دیگر به کار نمی آیند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا