افزایش فروش سایت ،آیا از فروشگاه اینترنتی برخوردارید، ولی با وجود قیمت پایین و کالاهای با کیفیت فروش مناسبی ندارید؟
اگر پاسختان به این پرسش مثبت است این نوشتار از آنِ شماست. اگر کیفیت اجناس شما بالا هستند و قیمتی مناسب نیز دارند ولی در عین حال فروش خوبی ندارید، سوای مسائل سئو، بایستی به مسائل روانشناختی نیز دقت داشته باشید. در واقع در چنین وضعیتی موارد و فاکتورهای روانشناختی از همیتی بالا برخوردار میشوند و از طریق آنها میتوان بازدید کنندگان وبسایت را به خریدار تبدیل کرد. در همین راستا من در ادامه به برخی ترفندهای روانشناختی جهت افزایش فروش سایت میپردازم. با به کار گیری این ترفندها بهتر میتوانید مخاطبین یا مشتریان بالقوه را به مشتریان بالفعل تبدیل کنید. در ادامه با من همراه باشید.
[one-third-first]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third-first]
ترفندهای روانشناختی برای افزایش فروش سایت
۱- استفاده از «اثر رقم چپ» به هنگام قیمت گذاری:
یکی از اصول روانشناختی که در فروش بیشتر مفید است و بارها هم ثابت شده که مفید است استفاده از «اثر رقم چپ» به هنگام قیمت گذاری است. گفته میشود اکثر مشتریان به سمت چپ قیمت توجه بیشتری دارند. به همین دلیل بهتر است به عنوان مثال از قیمت ۱۹٫۹۹ دلار استفاده شود تا ۲۰ دلار!


این استفاده در وهلهی اول موجب می شود که مشتری قیمت این محصول را ۱۹ دلار ببیند و نه ۲۰ دلار و در وهلهی دوم این حس را به مشتری القا میکند که محدودهی قیمت این محصول مابین ۱۰ تا ۲۰ است و نه ۲۰ تا ۳۰٫
۲- ایجاد احساس فوریت:
موردی دیگر که می تواند در افزایش فروش سایت مفید باشد ایجاد احساس فوریت است. مخاطبی که به وبسایت شما مراجعه می کند و محصولات را میبیند اگر بداند که یک هفتهی دیگر، یا یک ماه دیگر، نیز می تواند همین محصول را با همین قیمت و یا حتی با قیمتی پایینتر خرید کند خیلی ترغیب به خرید نمیشود و صبر میکند تا زمانی که وضع مالیاش بهتر شود. اما اگر به وبسایت مراجعه کند و ببیند که محصول یا محصولات مورد نظر او تخفیفی محدود خوردهاند و در سایت درج شده که «صرفاً ۳ روز دیگر فرصت دارید که با این قیمت خرید کنید»، حتی اگر پول زیادی نداشته باشد با خود دودوتا چهارتا کرده و درمییابد که اگر خرید کند سود کرده و چه بهتر که خرید کند! این گونه است که بر روی دکمهی «سفارش» کلیک یا تپ می کند.
بله! مخاطب سودگرا است و اگر بداند که سودی قرار است عایدش شود و همچنین اگر بداند که اگر درنگ کند این سود را از دست خواهد داد، درنگ نمی کند و محصول را سفارش میدهد.
۳- نشانه رفتنِ نگرانیهای کاربر:
هر کاربر با مواجهه با صفحهی محصول، پیش از خرید، نگرانیهایی را با خود دارد. مثلاً از خود میپرسد آیا این محصول ارزش خرید دارد؟ آیا امکانات و ویژگیهای مثبتاش آن اندازه هستند که بتوانند بر هزینهای که قرار است برای آن صرف شود بچربند؟ آیا همین محصول را در جایی دیگر نمیتوان با قیمتی پایینتر سفارش داد؟ و موارد این قبیل.
شما باید این نگرانیها را نشانه بروید و مجال آن ندهید که این نگرانیها موجب شوند که کاربر از خرید محصول صرف نظر کند. برای این کار میتوانید در قسمت توضیحات محصول هر آن چه که فکر میکنید برای ترغیب کاربر برای خرید مفید است را بیاورید، و یا آن که می توانید در قسمت «پرسشهای متداول» هر آن چه که فکر میکنید موجب درگیری ذهنی کاربر هستند را ذکر کرده و به آنها پاسخهای مطمئن و قابل اعتماد بدهید.
با انجام این کارها موجب میشوید که احتمال خروج کاربر از صفحه جهت تحقیق بیشتر بسیار کمتر شود و نتیجتاً کاربر در همان لحظه بر روی دکمهی سفارش کلیک کند.
۴- ایجاد اعتماد:
از هر راهی باید استفاده کنید تا کاربر به خرید خود اطمینان بیشتری داشته باشد و به شما، به مثابهی یک برند، اعتماد بیشتری کند. یکی از راهها قرار دادن تستیمونتیال یا نظرات خریداران دیگر در قسمت خریدِ محصول است. روشی دیگر استفاده از آمار فروش این محصول در وبسایت شما ست. هر یک از این موارد موجب می شوند که کاربر در مورد خرید خود اطمینان بیشتری حاصل کند و لذا احتمال خرید افزایش یابد. همچنین میتوانید با معرفی بیشتر خود و صحبت کردن در مورد علایق و تجربیاتتان رابطهتان را شخصی تر کنید و با تکیه بر هوش عاطفی و دید مثبتتان در طرف مقابل ایجاد علاقه کنید. سعی کنید کاری کنید که دیگران از بودن در کنار شما احساس خوبی داشته باشند. با ستایش صادقانهی طرف مقابل و قدر دانی از او صمیمیت خود را نشان داده و دانش و تخصص خود را در اختیار او قرار دهید.
۵- تأکید بر روی واژهی «رایگان»:
واژهی رایگان از جمله معجزهکنندهترین واژهها در زبانهای جهان است. مشتریان به شدت به این واژه علاقه دارند و ناخودآگاه به آن واکنشی مثبت نشان می دهند. مثلاً اگر از جملهی «یه دونه بخر یه دونه رایگان ببر» یا «به همراه تحویل رایگان» استفاده کنید احتمال خرید محصول توسط کاربر تا حد بسیاری افزایش مییابد. این هم البته از جمله مواردی است که نشان از سودگرا بودن مشتریان دارد.


۶- استفاده از تصاویر محصول در حین استفاده:
محصول زمانی می تواند برای کاربر ملموستر و محسوستر شود که کاربر با تصویری از محصول به هنگام استفاده مواجه شود. مثلاً برای یک هدفون بهتر است افزون بر تصاویر هدفون از زوایای مختلف یک یا دو تصویر نیز نشان از فردی داشته باشند که در حال استفاده از هدفون است. در این زمان، کاربر احساس بهتری را دریافت کرده و احتمال خرید افزایش مییابد.
۷- عدم تعریف بیش از حد از خود و در عوض اعتراف به وجود کمبودها:
سعی کنید از خودتان و از محصولاتتان خیلی تعریف نکنید. مشتریان امروز حس میکنند خیلی زرنگ و باهوش هستند و لذا اگر ببینند که شما از محصولاتتان تعریفِ زیاد میکنید با خود میگویند حتماً این محصولات چیزی در خود ندارند که این برند این همه از آنها تعریف میکند. در عوض در عین آن که بر ویژگیهای مثبت محصولات تأکید میکنید و نشان میدهید که مشتری با خرید محصول شما چه چیزهایی عایدش میشود بر برخی از کمبودها نیز اشاره کنید تا اولاً مشتری دریابد که با یک برند صادق مواجه است و لذا با اعتماد بیشتری خرید کند و ثانیاً بداند که این برند و یا کمپانی نظارت خیلی زیادی بر روی محصولات خود دارد. البته به هنگام اعتراف به کمبودها به همین اعترافات بسنده نکنید بلکه قول اصلاح امور را نیز بدهید.
۸- تأکید بر پشتیبانی ۲۴ ساعته:
تأکید بر پشتیبانی ۲۴ ساعته نیز از جمله مواردی است که در جلب اعتماد مشتری بالقوه و نتیجتاً افزایش فروش سایت مؤثر است. در صفحهی فروش محصول بایستی حتماً عبارت پشتیبانی ۲۴ ساعته قابل مشاهده باشد و البته در عمل نیز این کار را انجام دهید تا مشتری اعتماد بهتر و بیشتری به برند شما پیدا کند.
۹- استفاده از خطای هالهای:
خطای هالهای در روانشناختی به معنای آن است که تصور کلی یک فرد در مورد یک چیز بر روی تمامی داوریهای او در مورد آن چیز تأثیر میگذارد. مثلاً یک بازیگر خوش نقش در سینما که اتفاقاً کاریزمای خوبی هم دارد در ذهن بسیاری از مردم شخصیتی کاریزماتیک و خوب است. اما اگر بعدها مشاجرهای میان همین شخص و شخصی دیگر به راه افتد همگان بی آن که بدانند موضوع از چه قرار بوده حق را به همین شخص کاریزماتیک می دهند چرا که تصوری بسیار خوب از او در ذهن دارند و همین تصور بر روی تصور آنها از اخلاق این شخص نیز اثر گذشته است.
حال اگر شما در وبسایت فروشگاهیتان از یک طراحی بسیار شیک و جدید استفاده کنید و به کاربر نشان دهید که سایتتان خیلی حرفهای است افزایش اعتماد کاربر به شما و محصولاتتان را سبب خواهید شد.
۱۰- استفاده از اثر لنگر انداختن:
گفته میشود انسانها برای اطلاعات اولیه ارزش بیشتری می نهند. از همین قاعده می توان به خوبی برای افزایش فروش سایت استفاده کرد، کما این که در حال حاضر بسیاری از وبسایتهای فروشگاهی موفق از آن استفاده میکنند. چگونه؟
دیدهاید که در فلان فروشگاه اینترنتی بر روی قیمت اولیه خط کشیده شده و قیمتی پایینتر ارائه گردیده است. مثلاً ۱۰۰ هزار تومان را خط زدهاند و بر روی ۸۰ هزار تومان تأکید دارند. این امر در راستای اثر لنگر انداختن است. کاربر با خود می گوید چه خوب! این محصول در واقع ۱۰۰ هزار تومان میارزد و اگر من آن را بخرم ۲۰ هزار تومان سود میکنم!
و اینگونه است که باری دیگر سودگرا بودناش موجب افزایش فروش سایت شما میشود.


سخن آخر
آن چه که در بالا گفتم با این فرض است که شما اصول سئو را رعایت کردهاید و تعداد بازدید کنندگان وبسایتتان کم نیستند. در غیر این صورت اصلاً بازدیدکنندهای ندارید، یا آنچنان ندارید، که حالا بخواهند تبدیل به مشتری شوند. در چنین وضعیتی بایستی درصدد اعمال روشهایی برای افزایش ترافیک سایت برآیید که آن خود مبحثی ست جدا!
افزون بر این، درخواست من از شما این است که اگر مورد یا مواردی در ذهن دارید که در راستای افزایش فروش سایت میتوانند به کار آیند حتماً و البته لطفاً آن یا آنها را در قسمت نظرات با ما و کاربران در میان بگذارید.
امیدوار ام این نوشتار به کارتان آمده باشد.