کسب و کارهای کوچک و گوگل به مثابه‌ی یک مانع برای رشد

کسب و کارهای کوچک را تصور کنید که شما یک کارآفرین آن هستید و پس از ۲۰ سال تجربه در زمینه‌ی کاری‌تان یک مقاله‌ی جامع و کامل می‌نویسید و در وبلاگ‌تان قرار می‌دهید. حال باز هم تصور کنید که یک فریلنسر جوان یک مقاله‌ی کوتاه را در عرض یک ربع برای توضیح یکی از محصولات آمازون می‌نویسد. حتماً توقع دارید که گوگل محتوای شما را بسیار بالاتر از محتوای آمازون قرار دهد و در موتور جستجو به راحتی قابل مشاهده باشید. البته که گوگل هیچ فرصتی را برای یادآوری این نکته از دست نمی‌دهد که بهترین و ساده‌ترین راه برای بودن در بهترین جایگاه‌های موتور جستجو ارائه‌ی «محتوای عالی» است. اما بنا به تحقیق جدیدی که انجام شده، گویا گوگل این همه تأکید برای «محتوای عالی» را صرفاً برای کسب و کارهای کوچک می کند و در واقع کسب و کارهای بزرگ از این قضیه معاف هستند.

[one-third-first]

بیلبورد های شهر تهران | آژانس تبلیغاتی آیینه تهران

لیست بیلبوردهای شهر تهران

[/one-third-first]

با چند دقیقه وب‌گردی و جستجوی چند کلمه کلیدی متوجه می‌شوید که چند برند و کسب و کار بزرگ وجود دارند که در واقع تسلطی بسیار بر موتور جستجو دارند و هر آن چه که جستجو می کنید باید در لینک‌های اول شاهد حضور این کسب و کارها باشید. آمازون یکی از این موارد است. گفته می شود که ۷۰ میلیون کلمه کلیدی را این سایت به خود اختصاص داده! اما چرا این‌گونه است؟ آیا واقعاً آمازون، ای‌بی و موارد این قبیل در ارائه‌ی «محتوای عالی» بهتر از سایر سایت‌ها، خصوصاً بیزینس های کوچک ، عمل می‌کنند یا قضیه چیز دیگری است؟

نویسنده‌ی متنی که من از آن برای منبع این نوشتار استفاده کرده‌ام می‌گوید که در دهه‌ی گذشته به بیزینس های کوچک متعددی جهت بهبود رتبه‌شان در گوگل کمک کرده و تجربه‌اش در این راستا به او اثبات کرده که گوگل تعصب بیش‌تری به برندهای بزرگ دارد و در واقع برخی الگوریتم‌های او، از جمله الگوریتم رنک برین، گرایشی بسیار به نمایش لینک وب‌سایت کسب و کارهای بزرگ دارند و این خود مانعی ست بزرگ برای پیشرفت بیزینس های کوچک. در واقع از نظر او، یعنی نویسنده‌ی مذکور، همین کارِ گوگل موجب می‌شود که راه برای رقابت کسب و کارهای کوچک با کسب و کارهای بزرگ به شدت ناهموار شود و لذا کسب و کارهای بزرگ روز به روز بزرگ‌تر شوند و کسی یا چیزی یارای رقابت با آن‌ها را نداشته باشد.

گوگل به مثابه‌ی یک مانع برای رشد کسب و کارهای کوچک | شرکت تبلیغاتی آیینه تهران ویژن
گوگل به مثابه‌ی یک مانع برای رشد کسب و کارهای کوچک | شرکت تبلیغاتی آیینه تهران ویژن

گرایش گوگل به نمایش کسب و کارهای بزرگ در صفحه‌ی اول

در همین راستا، نویسنده‌ی مذکور از یک ابزار با نام CanlRank جهت بررسی ۳۰ هزار URL برتر در موتور جستجوی گوگل استفاده کرده تا مقایسه‌ای میان صفحات وب‌سایت‌های برندهای بزرگ با کسب و کارهای کوچک انجام داده باشد. همان گونه که در تصویر می‌بینید صرفاً ۴ برند بزرگ بیش از سایر برندها ۳ رتبه‌ی اول گوگل را از آنِ خود کرده‌اند.

جالب آن که کسب و کارهای کوچک محتواهای بیش‌تر و بهتری به نسبت این ۴ برند داشته‌اند و جالب‌تر آن که بیش از ۵۶ درصد از کسب و کارهای کوچک به HomePage خود برای رتبه‌بندی نیاز داشته‌اند و این در حالی است که این رقم برای کسب و کارهای بزرگ صرفاً ۵ درصد است.

فارغ از نتایج حاصله از استفاده از این ابزار، برخی کلمات کلیدی هستند که گرایش گوگل برای نشان دادن برندهای بزرگ در آن‌ها به طرزی فاجعه‌آورتر قابل مشاهده است. مثلاً با جستجوی عبارت «میز ماساژ» در گوگل به انگلیسی وب‌سایت آمازون در صدر جستجوها قرار دارد آن هم صرفاً با یک محصول که همین محصول نیز محتوایی فاجعه دارد. این در حالی است که یکی از بهترین کمپانی‌های میز ماساژ که انواع و اقسام محصول را دارد و در وب‌سایت‌اش محتواهای آموزشی بسیار خوبی را با گرافیک بالا درج کرده در صفحه‌ی دوم گوگل قرار گرفته است. این قضیه برای بسیاری از کلمات کلیدی صادق است.

البته این قضیه صرفاً برای وب‌سایت‌های فروشگاهی نیست. مثلاً با جستجوی عبارت «بهترین نرم افزار برای سئوی سایت کسب و کارهای کوچک» به انگلیسی، لینک سایت Business.com در صدر قرار می گیرد که لینک مطلبی ست که یک نرم افزار PPC و یک نرم افزار شبکه‌های اجتماعی را برای SEO! معرفی می کند. در همین کلمه کلیدی باید به صفحه ۲ مراجعه کنید تا بتوانید به مطالبی در راستای نرم افزارهای مفید برای SEO دست پیدا کنید

خوشبختانه هنوز هم راه باز است

آن چه که گفتم به معنای آن نیست که کسب و کارهای کوچک باید قید حضور در صفحه‌ی اول گوگل را بزنند و یا حتی بدتر باید قید کار خود را بزنند! نه ابداً! اما در وهله‌ی اول باید گفت که در این زمینه باید قید رقابت با کسب و کارهایی مانند آمازون زده شود چرا که این‌گونه کسب و کارها، همان گونه که در بالا گفتم، به نوعی سوگلی گوگل شده‌اند و هر محتوا و هر رابط کاربری فاجعه‌ای هم که داشته باشند باز در پیشنهادهای اول گوگل قرار دارند.

شما به عنوان یک کسب و کار کوچک باید تلاش خود در راستای ارائه‌ی محتوای تخصصی را ادامه دهید تا لااقل در کنار این برندهای بزرگ در صفحه‌ی اول قرار گیرید. مخاطبین کم کم به محتواهای عالی شما پی می برند و حتی اگر در رتبه‌ی هشتم نتایج هم باشید روی لینک وب‌سایت شما کلیک می کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا