هر یک از من و شما به مثابهی کسانی که در شهر، خصوصاً شهرهای بزرگ، زندگی میکنیم روزانه با صدها آگهی در سطح خیابان مواجه میشویم. با وجود آن که این آگهیها در سطح شهر بسیار اند و ممکن است حتی در یک مساحتِ بسیار کوچک بیش از ۳۰ آگهی وجود داشته باشد اما اولاً کمتر کسی به آنها نگاه می کند و ثانیاً خیلی احتمال آن کم است که در ذهن مردم باقی بمانند. به همین دلیل است که همواره بر ضرورتِ انجامِ صحیح و اصولی تبلیغات در سطح شهر و کلاً فضای خارج از منزل تأکید میشود.
[one-third-first]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third-first]
[one-third]
لیست بیلبوردهای لواسان
[/one-third]
[one-third]
لیست بیلبوردهای شمشک
[/one-third]
تبلیغات محیطی چیست؟
به هر آن تبلیغی که در محیط رو باز و خارج از محیط سربستهی مانند منزل انجام گردد تبلیغات محیطی گفته میشود. به عبارت دیگر، هر تبلیغی که به هر یک از من و شما آن هنگام که خارج از محیط منزل قرار داریم برسد یکی از انواع تبلیغات محیطی است. تبلیغات محیطی را به عنوان یک رسانهی بازار انبوه در نظر میگیرند، به مانند تبلیغات رادیویی و تلویزیونی. بنابراین باید از آن جهت برندینگ، پشتیبانی از کمپینها و همچنین ارسال پیام برند به قشر عظیمی از انسانها استفاده کرد و نه برای موارد جزئیتر.
موارد بسیاری باید برای انجام تبلیغات محیطی رعایت گردند تا بتوان بازده خوبی از این نوع تبلیغات دریافت کرد. به عنوان مثال، با نصب یک بیلبورد در جاده یکی از انواع تبلیغات محیطی صورت می گیرد اما اگر این بیلبورد مثلاً از ۱۲ کلمه برخوردار باشد به نوعی یک ضرر و یک پولدورریختن محسوب می شود چرا که خودروها با سرعت میانگین ۱۰۰ کیلومتر در جاده در حرکت هستند و لذا فرصتِ آن ندارند که توجه و تمرکز خود را با سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت به بیلبورد و متنِ ان معطوف کنند، حتی اگر فرصت هم داشته باشند ضرورتی برای این کار نمی بینند.
اما پیش از ذکر این نکات بایستی به معرفی انواع تبلیغات محیطی بپردازم.
انواع تبلیغات محیطی
یکی از اهداف هر آژانس تبلیغاتی رساندن و انتقال نام برند به قشر عمدهای از مردم است. این مهم را تبلیغ در سطح شهر و خیابان به خوبی میتواند انجام دهد و به همین دلیل است که با وجود این همه پیشرفتی که در تکنولوژی و به تبع آن بازاریابی دیجیتال صورت گرفته هنوز که هنوز است استفاده از انواع تبلیغات محیطی هیچ از رونق نیفتاده، سهل است رایجتر و شایعتر نیز شده است.
برخی از انواع تبلیغات محیطی عبارت اند از:
-
تبلیغات بیلبوردی
-
استفاده از وسایل خیابان برای تبلیغ از جمله ایستگاه اتوبوس، تلفن عمومی و موارد این قبیل
-
موبایل بیلبورد
-
تبلیغات چریکی (پارتیزانی)
در گذشته عمدتاً از تبلیغات محیطی به مثابهی تبلیغات آگاهی دهنده استفاده می شد و عمدهی تمرکز برندها بر روی این نوع تبلیغات، مثلاً تبلیغات بیلبوردی، جهت افزایش آگاهی از برند بود. البته به همین گونه هم می بایست میبود چرا که مثلاً بر روی یک بیلبورد با محدودیت مساحت و همچنین به سبب سرعت بالای مخاطبین در حرکت نمی توان جزئیات محصولات و خدمات را ذکر کرد بلکه تنها کاری که میتوان کرد معرفی برند، محصولات و یا خدماتِ برند است.
اما در حال حاضر اوضاع اندکی تغییر کرده و راه برای استفاده از تبلیغات محیطی جهت ترغیب مردم برای فروش هموارتر شده است. این امر به سبب پیشرفتهای تکنولوژی است. مثلاً در حال حاضر استفاده از کدهای QR یا اپلیکیشن های اسنپ چت و اینستاگرام که از محبوبیتی بالا در اروپا و آمریکا و ایران برخوردار اند موجب شده که بتوان از تبلیغات محیطی استفادهای متفاوتتر داشت و به واسطهی آنها مکالمه با مخاطبان را بهتر و سادهتر آغاز کرد.
جالب آن که برخی تبلیغات محیطی می توانند نقطهی ثقل کمپینهای تبلیغاتی باشند، خصوصاً آنانی که از یک عنصر جذاب و یا عنصری که تعامل با مخاطبان و گوشیهای هوشمندشان را به همراه دارد برخوردار اند.
هزینههای مربوط به تبلیغات محیطی
به مانند سایر رسانههای بازار انبوه دسترسی به خیل عظیمی از مردم هزینهبَر است. البته عوامل مختلفی در محاسبهی هزینههای انجام تبلیغاتِ محیطی دخیل اند. به عنوان مثال برای انجام تبلیغات بیلبوردی، اندازهی بیلبورد، محلِ نصب بیلبورد، نوع بیلبورد، میدان دید و موارد این قبیل در هزینهی نهایی بیلبورد مؤثر هستند. بدیهی است که نصب بیلبورد در یک چهارراه شلوغ از شهری بزرگ با اندازهای بزرگ هزینهی بسیار بیشتری به نسبت نصب بیلبورد در جایی کوچکتر و کم جمعیتتر نیاز دارد.
نکاتی برای کسب بازده بیشتر از تبلیغات محیطی
در بالا گفته شد که انجام تبلیغات محیطی آن هنگام می تواند مفید باشد که با استفاده از اصول صورت گیرد، وگرنه صرفاً دور ریختنِ هزینه و اتلاف وقت خواهد بود. امروزه یکی از مهمترین مواردی که در ارتباط با انجام تبلیغات محیطی، خصوصاً از نوعِ بیلبورد، در نظر گرفته میشود این است که تمرکز و توجه اکثریتِ قریب به اتفاق مردم در حال حاضر بر گوشیهای هوشمندشان است. بنابراین باید با در نظر گرفتن این امر اقدام به انجام تبلیغات محیطی نمود.
در همین راستا، یک سری اصول وجود دارند که می توانند برای داشتنِ یک تبلیغات محیطی موفق به کار آیند. برخی از این اصول، که بیشتر بر روی آنها تأکید میشود، به قرارِ زیر اند:
۱- تبلیغتان باید قابل اشتراکگذاری باشد:
دقت کنید که در عصر حاضر با این همه رنگ و لعاب خیابانها، و همچنین همان نکتهای که در بالا به آن اشاره کردم، یعنی توجهِ زیاد مردم به گوشیهایشان، تبلیغ شما باید یک عنصر خاص داشته باشد تا بتواند توجه دیگران را به خود جلب کند. بایستی از یک شوخی، بیانیهای قابل توجه، بازی با کلماتِ خاص و موارد این قبیل استفاده کنید تا نه تنها توجه مردم را به سوی خود جلب نمایید بلکه کاری کنید که از تبلیغ شما فیلم یا عکس گرفته و در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند.
۲- به رنگ بندی بیلبورد توجه کنید:
یکی از مواردی که کمتر به آن توجه می شود و کمتر مورد تأکید قرار می گیرد رنگ بندی بیلبورد است. اگر سعی کنید در طراحی بیلبورد به انطباق رنگها با محیطی که قرار است بیلبورد در آن مکان نصب شود دقت کنید خیلی عالی است. هر چه انطباق رنگِ بیلبورد با رنگ محیط اطرافاش بیشتر باشد بهتر است.
همچنین سعی کنید تا جای امکان رنگِ پسزمینهی بیلبورد را ساده انتخاب کنید و در عوض برای محتوای بیلبورد از رنگهای قابل توجه استفاده نمایید.
۳- به عنصر زمان دقت کنید:
اکثر مخاطبین تبلیغات محیطی، خصوصاً بیلبوردها، یا داخل خودرو اند و یا اگر عابر پیاده هستند تمرکزشان بر روی گوشی موبایل و موارد دیگر است. این افراد، که اکثراً در حال حرکت هستند، زمانِ بسیار کمی برای مشاهدهی بیلبورد و سایر تبلیغاتِ محیطی دارند. بنابراین نباید از متون طولانی، بالای ۶ الی ۷ کلمه، در تبلیغاتتان، خصوصاً بیلبوردها، استفاده کنید.
اما نکتهای هم که بایستی در نظر داشته باشید این است که تمامی مکانها شرایطی یکسان ندارند. مثلاً برخی خیابانها در ۹۵ درصد موارد دچار ترافیک اند و لذا افراد حاضر در خودرو زمانِ بیشتری برای مشاهدهی بیلبورد دارند. بنابراین با توجه به این نکته بیلبوردی که در این خیابان نصب میکنید می تواند از تعداد کلمات و جزئیات بیشتری به نسبت بیلبوردی که در اتوبان X نصب میکنید برخوردار باشد.
۴- عنصر خوانایی را مد نظر داشته باشید:
از هر موردی که برای انجام تبلیغات محیطی که استفاده می کنید، باید به خوانایی آن دقت کنید. چند بار گفتم و باز هم تأکید می کنم که مخاطبینِ شما در سطح جاده و خیابان خیلی فرصت ندارند که به بیلبورد شما توجه کنند، لذا باید بیلبورد و یا هر عنصری دیگر که برای تبلیغ به کار گرفتهاید بسیار ساده و خوانا باشد، به گونهای که صرفاً با دو الی سه ثانیه نگاه به آن پیاماش قابل دریافت باشد.
امید است که این مطالب برایتان مفید واقع شده باشد.