از جمله مهمترین تفاوتهایی که دنیای امروز با مثلاً ۵۰ سال پیش دارد رشد استفاده از اینترنت و همچنین وجود گوشیهای هوشمند است. بسیاری از انسانهای امروزی، از جمله خود شما که در حال مطالعهی این مطلب هستید، در طی روز بارها و برای مدتهای نسبتاً طولانی سر در گوشی کرده و کارهای متعددی با آن انجام می دهند. امروزه کارهایی با گوشی انجام می شوند که پیشتر، حتی تا همین ۵ سال پیش، با لپتاپ انجام میشدند از جمله وبگردی و چک کردن ایمیل. نکتهی مهمی هم که در این بین وجود دارد این است که نباید نقش شبکههای اجتماعی و همچنین پیامرسانها را در افزایش میزان استفاده از گوشیهای هوشمند نادیده گرفت. در همین کشور خودمان بسیاری از مردم حداقل یک اکانت در فیسبوک، اینستاگرام و شبکههای این قبیل دارند و به خاطر همین شبکهها هم که شده روزانه حداقل یک ساعت را با گوشی سر می کنند. این همه گفتم که به این نکته برسم که به خاطر همین استفادهی زیاد از گوشی است که در دنیای امروز یکی از انواع بازاریابی، که البته بازدهی خوبی هم دارد، بازاریابی موبایلی است. تمرکز و توجه بسیاری از بازاریابان دیجیتال بر روی همین گوشیهای هوشمند است و هر یک از آنها درصدد اند که با استفاده از روشهای متعدد اقدام به بازاریابی از طریق گوشیهای هوشمند کنند.
[one-third]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third]
در این بین، صرفاً انجام بازاریابی موبایلی کافی نیست بلکه این نوع بازاریابی بایستی اصولی و استاندارد صورت گیرد تا بتواند بازدهی مناسبی داشته باشد. من در همین راستا سعی دارم در این نوشتار به ۵ مورد از مواردی که می توانند برای انجامِ بهترِ بازاریابی موبایلی به کار آیند بپردازم. با من همراه باشید.
۱- اطمینان حاصل کردن از ریسپانسیو بودن سایت:
در بالا گفتم که در حال حاضر برخی کارها با گوشی انجام میشوند که تا همین چند سال پیش با کامپیوتر انجام می شدند، از جمله وبگردی. آمارها نشان از آن دارند که بیش از ۷۰ درصد از کاربران اکثر سایتها کاربران گوشی هستند. یعنی در حال حاضر عمدهی وبگردی نه توسط کامپیوتر و لپتاپ که توسط گوشی و تبلت انجام می شود. بنابراین، مهمترین نکتهای که در این بین بایستی رعایت شود سازگاری وبسایت با نمایش در گوشی یا در واقع ریسپانسیو بودن وبسایت است.
اگر کاربر گوشی وارد وبسایت شما شود ولی وبسایتتان با نمایش در گوشی سازگار نباشد، ظاهر وبسایت شما برای کاربر به گونهای نمایش داده خواهد شد که او فرار را بر قرار ترجیح دهد. بدیهی است که با خروج کاربر از سایت ضرری بسیار بزرگ عاید برند یا کسب و کارتان می شود، خصوصاً اگر وبسایتتان وبسایت فروشگاهی باشد.
بنابراین بایستی حتماً از ریسپانسیو بودن وبسایت مطمئن شوید و این اطمینان را داشته باشید که کاربران گوشی موبایل وبسایت شما را لااقل به خاطر عدم سازگاری با گوشی ترک نمی کنند.
۲- توجه به زمان بارگذاری سایت:
کاربران موبایل به نسبت کاربران دسکتاپ کمحوصلهتر هستند، این مورد موردی است که آمارهای گوناگون نیز بر آن صحه گذاشتهاند. باید ظاهر سایت مدرن باشد، تصاویر بهینه باشند، دکمهها و انکر تکستها بدون مشکل باشند، رنگ فونت، نوع فونت، اندازهی فونت و موارد این قبیل نیز به گونهای باشند که لااقل از باب ظاهر وبسایت هیچ مشکلی برای کاربر موبایل وجود نداشته باشد.
۳- استفاده از کوپن:
گفته می شود ۹۶ درصد از کسانی که به واسطهی موبایل از فروشگاهها خرید می کنند از کوپنهای تخفیف استفاده میکنند. این درصد درصدی ست قابل توجه و این مورد را ضروری می سازد که اگر وبسایت فروشگاهی دارید بایستی برای بهتر کردن اوضاع از کوپنهای تخفیف استفاده نمایید. در این راستا می توانید از پیامک و ایمیل نیز جهت آگاهسازی در مورد کوپنهای تخفیف استفاده کنید.
۴- توجه به ساده و امن بودن درگاه پرداخت:
بر وبسایتهای فروشگاهی لازم است که فرآیند پرداخت در موبایل را ساده و امن سازند. این فرآیند در برخی موارد برای کاربران موبایل اندکی پیچیده است و همچنین کاربران موبایل آنچنان به درگاههای پرداخت در موبایل اعتماد ندارند. لذا یکی از کارهایی که در راستای بازاریابی موبایلی بایستی صورت گیرد سادهسازی فرآیند پرداخت در موبایل و البته تأمین امنیت آن است.
۵- حضور و فعالیت در شبکههای اجتماعی:
در بالا اشاره کردم که شبکههای اجتماعی نقشی مؤثر در افزایش استفاده از گوشی موبایل داشتهاند. حال می توان اضافه کرد که برخی شبکههای اجتماعی که عمدتاً با موبایل می توان در آنها حضور پیدا کرد، مثل اینستاگرام، را بایستی بیشتر دریابید و فعالیتی اصولیتر و بیشتر در آنها داشته باشید. در حال حاضر خیل عظیمی از انسانها در این نوع شبکههای اجتماعی حضور دارند و بنابراین برند و یا کسب و کار شما می تواند در این شبکهها بازاریابی را انجام داده و بسیاری از کاربران را جهت خرید محصولات و خدمات ترغیب کند.
در آخر گفتنی است که هر یک از شبکههای اجتماعی جوی خاص دارند و لذا نمی توان تمامی اصولی که در شبکهی اجتماعی X به کار گرفته شده را در شبکهی اجتماعی Y به کار گرفت و انتظار همان بازدهی را داشت.