دامین اتوریتی معیاری ست که مستقیماً نشان از اعتبار و اقتدار وبسایت دارد. این معیار توسط خود گوگل معرفی نشده اما یک وبسایت معتبر در زمینهی سئو با نام MOZ آن را معرفی کرده و بسیاری از سئوکارها نیز به آن باور دارند. عمدتاً از Domain Authority برای تعیین اقتدار و اعتبار یک سایت جهت بک لینک گرفتن از آن استفاده میشود، هر چند که موارد دیگری نیز هستند که Domain Authority برای آنها کاربرد دارد.
این نوشتار بر روی چیستی همین دامین اتوریتی و همچنین روشهایی جهت افزایش آن تمرکز دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
[one-third]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third]
Domain Authority چیست؟
دامین اتوریتی یک وبسایت، چنان که گفتم، نشاندهندهی اقتدار یک وب سایت است. این پارامتر از ۰ تا ۱۰۰ اندازه گیری میشود و هر چه بالاتر باشد بهتر است. در واقع Domain Authority بالاتر مستقیماً به معنای شانس بیشتر برای قرار گرفتن لینک مطالب سایت در صدر نتایج موتورهای جستجو است. ضمناً Domain Authority همان معیار گوگل یعنی پیجرنک نیست. سایت MOZ بر اساس عوامل مهم در افزایش پیجرنک یک وبسایت این Domain Authority را شبیهسازی کرده است.
گاهی Domain Authority دقیقا مشابه رنک گوگل نیست. بنابراین ممکن که پیش آید، یک Domain Authority پایینی داشته باشد در حالی که از رنک بالایی برخوردار است.
پیش از بررسی روشهای افزایش Domain Authority، بهتر است به همراه یکدیگر مروری بر چند نکته در ارتباط با دامین اتوریتی داشته باشیم:
- Domain Authority پنالتیهای گوگل را در نظر نمیگیرد، لذا ممکن است دامنه از اتوریتی بالایی برخوردار باشد اما در عین حال توسط گوگل پنالتی شده باشد.
- الگوریتم گوگل جهت تعیین رنک سایت، صدها عامل را در نظر میگیرد (دقیقاً مشخص نیست چند تا اما برخی معتقد اند که این عوامل بیش از ۲۰۰ مورد هستند)، این در حالی است که MOZ جهت تعیین دامین اتوریتی صرفاً ۴۰ مورد را در نظر میگیرد، از جمله تعداد لینکهای ورودی، کیفیت محتوا، کیفیت و ارتباط لینکهای ورودی و … .
- افزایش Domain Authority چیزی نیست که به سادگی و سرعت انجام شود. افزایش دامین اتوریتی هر اندازه که دامین اتوریتی بیشتر باشد دشوار تر است. مثلاً در صورتی که دامین اتوریتی سایت ۲۰ باشد، افزایش آن تا ۳۰ آسانتر از ۵۰ به ۶۰ صورت میگیرد.)
- برای مطلع شدن از Domain Authority وب سایت میتوان به آدرس زیر مراجعه کرد و پس از وارد کردن نام دامنه شاهد دامین اتوریتی بود.
معیار دیگری مشابه با همین Domain Authority وجود دارد که از آن با نام پیج اتوریتی نام میبرند. این پیج اتوریتی مانند همین دامین اتوریتی است، با این تفاوت که رقم آن مربوط به یک صفحهی خاص است. هر چه پیج اتوریتی صفحات یک وب سایت بیشتر باشد دامین اتوریتی آن سایت نیز بیشتر خواهد بود.
چند نکته جهت افزایش دامین اتوریتی
حال که با چیستی دامین اتوریتی آشنا شدهاید نوبت به معرفی نکاتی که در راستای افزایش دامین اتوریتی کاربرد دارند میرسد. برای افزایش دامین اتوریتی وبسایت باید نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
۱- توجه به سئو خارجی سایت:
یکی از بهترین روشها و گامها جهت افزایش دامین اتوریتی، بررسی بک لینکها یا لینکهای ورودی است. باید مطمئن شوید که لینکهای ورودیتان لینکهایی خوب و معتبر اند و همچنین مطمئن شوید که لینک بد به سایت شما داده نشده. برای اطمینان حاصل کردن از نبود لینک ورودی بد می توانید از ابزارهای Semrush و یا Moz Explorer استفاده کنید. پس از تعیین این لینکهای بد، بایستی با وب سایتی که به شما لینک داده تماس بگیرید و بخواهید که یا لینکهایی که به شما داده است را حذف کند و یا آن که آنها را به لینکهای نوفالو تبدیل کند. اگر این امر برایتان امکان پذیر نیست، می توانید از ابزار Google disavow برای این کار استفاده کنید.
۲- توجه به سئو داخلی سایت:
دومین گام جهت بهینه سازی سایت برای افزایش دامین اتوریتی بررسی وضعیت سئو داخلی سایت است. برای این کار باید صفحات وب سایت و محتواها را بررسی کنید و ببینید که آیا از کلمات کلیدی برخوردار اند؟ آیا توضیحات متایشان مناسب است؟ آیا وضعیت تگ عنوان و تصاویر و تگ alt و url ها و لینک های داخلی قابل قبول است؟ آیا محتواها در حد و اندازهای هستند که توقع مخاطب را برآورده سازند و توجهاش را جلب کنند؟
علاوه بر این، تا جای امکان باید سعی کنید مقالات و محتواهایتان را به روز نگاه دارید و در کل کاری کنید که محتواهایتان منحصر به فرد و جذاب باشند تا کاربر بداند که با ورود به وب سایت شما چیزها و مواردی را مشاهده خواهد کرد که در هیچ سایت دیگری مشاهده نخواهد کرد.
۳- توجه به سئو فنی سایت:
افزون بر دو مورد فوق، باید به سئو فنی نیز توجه کنید. مثلاً بررسی کنید آیا وب سایتتان با نمایش در صفحه نمایش گوشی های موبایل سازگار است یا به اصطلاح وبسایتتان ریسپانسیو است؟ یا مثلاً سرعت سایت را مورد بررسی قرار دهید و در صورتی که گمان میکنید سرعت سایت قابل قبول نیست از یک متخصص سئو و برنامه نویس بخواهید که از طرق مختلف سرعت سایت شما را افزایش دهد.
برخی از راههایی که می توانند موجب افزایش سرعت سایت شوند عبارت اند از:
- بهینه کردن حجم تصاویر (هر چه تصاویر کم حجمتر باشند لودِ آنها با سرعت بهتر و بیشتری انجام میگیرد.)
- حذف افزونههای غیر ضروری (ممکن است افزونههای زیادی را روی وردپرستان نصب کرده باشید که در حال حاضر هیچ کاراییای برایتان ندارند. این موارد را تشخیص داده و اقدام به حذفشان کنید.)
- استفاده از آخرین نسخهی وردپرس
- عدم آپلود ویدئو در سایت و در عوض آپلود ویدئو در سرویسهای اشتراک ویدئو مانند یوتیوب و آپارات
- استفاده از cdn
- استفاده از سرور و یا هاست اختصاصی
- و …
افزون بر ریسپانسیو بودن و همچنین سرعت سایت، در راستای توجه به سئو فنی سایت باید کارهایی دیگر نیز انجام دهید از جمله:
- ایجاد و بهینه سازی نقشه xml سایت
- انتقال سایت به https
- ثبت سایت در گوگل کنسول
- و …
۴- صبور باشید:
در بالا به این نکته اشاره شد که افزایش دامین اتوریتی کاری ساده و سریع نیست. برای آن که شاهد افزایش دامین اتوریتی باشید بایستی موارد بالا را رعایت کنید و همچنین برای مدتی نسبتاً طولانی صبر پیشه کنید.
سخن آخر
دامین اتوریتی هر چه بیشتر باشد بهتر است، اما پایین بودن آن حتماً به معنی بد بودن سایت در رنک گوگل نیست چرا که در بالا نیز اشاره کردم که رنک گوگل در برخی موارد مغایر با دامین اتوریتی است.
در این نوشتار در مورد چیستی دامین اتوریتی و مواردی که موجب افزایش آن میشوند صحبت شد، با امید آن که این مطلب به کارتان آمده باشد.