تبلیغات رادیویی و تلویزیونی در روزگاری که مردم از دست تبلیغات تلویزیونی، به شدت و به طوری فزاینده، در عذاب هستند انجام تبلیغات رادیویی و تلویزیونی (Broadcast Advertising) به یک چالش بزرگ برای آژانسهای تبلیغاتی تبدیل شده است. احتمالاً شما نیز در زمرهی کسانی قرار دارید که به هنگام پخش تبلیغات تلویزیونی یا سر در گوشی کرده و مشغول وبگردی میشوید، یا آن که از جای برمیخیزید و به سمت اتاق خواب میروید و یا آن که کانال را عوض میکنید. فراتر از این هم هست. اصلاً شما آخرین بار کِی تلویزیون تماشا کردهاید؟ احتمالاً آخرین مورد یک رویداد ورزشی بزرگ بوده، نه؟ این یکی از چالشهای بزرگِ پیش روی آژانسهای تبلیغاتی است.
پ
[one-third]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third]
تبلیغات رادیویی یا تلویزیونی چیست و چقدر هزینه دارد؟
تبلیغات رادیویی یا تلویزیونی دلالت دارد به تبلیغاتی که در رادیو و یا تلویزیون پخش میشوند. این گونه تبلیغات را در دستهی تبلیغات بالاخطی قرار میدهند. این دسته از تبلیغات در واقع یکی از منابع اصلی درآمد برای رادیو و تلویزیون هستند.
هزینه تبلیغات تلویزیونی به مواردی بستگی دارد از جمله: مدتزمان آگهی، زمانِ پخش آگهی، کانالی که قرار است در آن پخش شود، و از همه مهمتر برنامهای که قرار است در حین آن آگهی پخش شود.
البته تمامی هزینههای تبلیغات رادیویی صرفاً به این موارد محدود نمیشوند. هزینهی ساختِ خودِ آگهی نیز هست که رقم کمی هم نیست. برآورد شده که به طور میانگین هزینهی یک آگهی ۳۰ ثانیهای چیزی حدود ۳۵۰ هزار دلار (در غرب) است که البته اگر تبلیغ کننده باهوش باشد و خود بتواند یک آگهی بسازد و به آژانسهای تبلیغاتی مراجعه نکند این هزینه ممکن است به ۱۰۰۰ دلار برسد. اما در حال حاضر هیچ کس توصیه نمی کند که آگهی بدون مراجعه به آژانسهای تبلیغاتی ساخته شود.
یک نوع تبلیغ دیگر هم وجود دارد که از آن با نام تبلیغات مستقیم تلویزیونی نام می برند که دلالت دارد بر ترغیب مخاطب برای انجام یک واکنش مستقیم برای کمپانی، از جمله ارسال پیامک، بازدید از وب سایت و موارد این قبیل.
اما این نوع تبلیغات، یعنی تبلیغات مستقیم تلویزیونی، توسط بسیاری از آژانسهای تبلیغاتی به عنوان یک روش ضعیف و کم بازده برای فروش در نظر گرفته میشود. مثلاً آیا خود شما کفش نایک را از طریق این مدل تبلیغ خریداری میکنید؟


آیا باید از تبلیغات رادیویی تلویزیونی استفاده کرد؟
این پرسش، پرسشی ست که جوابهای متضاد بسیاری به آن داده شده. برای برخی، این نوع تبلیغات یکی از بهترین تبلیغات آگاهی دهنده است که موجب میشود مردم از محصولات و یا خدمات یک برند مطلع شوند و در مورد آنها صحبت کنند. با این حال بدون لینک دادن به وب سایت یا هر راهی برای فروش، چنین تبلیغی را صرفاً یک تبلیغ جهت افزایش آگاهی می دانند و نه ابزاری برای فروش بیش تر.
مسئلهای دیگر که وجود دارد این است که بایستی بودجهی کار سنجیده شود، و پس از سنجش مقایسه شود با تعداد افرادی که آگهی را میبینند. با توجه به این مسائل است که می توان تصمیم گرفت که آیا باید از تبلیغات رادیویی تلویزیونی استفاده کرد یا نه؟!