اصول سئو ، دارا بودن یک وبسایت پر ترافیک از جمله مواردی است که میتواند برای پیشرفت یک کسب و کار، چه بزرگ و چه کوچک، چه آنلاین و چه آفلاین، مفید باشد. امروزه چند راه برای افزایش ترافیک وبسایت وجود دارند که یکی از آنها استفاده از اصول سئو است. سئو، این کلمهی سه حرفی، حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و اگر سخناناش مورد توجه قرار گیرند و به خوبی رعایت شوند میتواند ترافیک وبسایت را از طریق موتورهای جستجو به طرزی قابل توجه افزایش دهد.
[one-third]
لیست بیلبوردهای شهر تهران
[/one-third]
به هر حال، اگر با اصول سئو آشنا نیستید، یا خیلی آشنا نیستید، جای خوبی را برای آشنایی انتخاب کردهاید. در ادامه به طور کامل به مهمترین اصول سئو میپردازم و سعی میکنم به گونهای صحبت کنم که مخاطبی که آشنایی خاصی با سئو ندارد و یا اگر دارد سطحی و اندک است پس از مطالعهی این نوشتار موارد زیادی را در ارتباط با اصول سئو فرا گیرد و دانشی بسیار بیش از پیش در مورد سئو داشته باشد.
نکتهای دیگر را باید پیش از آغاز بحث ذکر کنم و آن این که با مطالعهی این راهنما به متخصص سئو تبدیل نخواهید شد، چرا که من سعیام بر آن است که مفاهیم پایهای سئو را ذکر کنم، هر چند که نیم نگاهی به مفاهیم پیشرفتهتر نیز خواهم داشت. تا انتهای این متن با من همراه باشید.


سئو چیست؟
قرار است مفصل و طولانی در مورد سئو صحبت کنم، به همین دلیل این مجال را دارم که پیش از آغاز بحث (بحثام در مورد اصول سئو) به چند مورد دیگر، که در واقع میتوانند نقش مقدمه را ایفا کنند، نیز بپردازم. یکی از این موارد تعریف سئو است و دیگری نگاهی به گوگل و سایر موتورهای جستجو.
اجازه دهید ابتدا در مورد تعریف سئو صحبت کنم. اصلاً سئو چیست؟
سئو SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است که در فارسی آن را با عبارت بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو نشان میدهند. همانگونه که از این عبارت پیداست، سئو همتراز است با بهبود و اصلاح سایت جهت بهتر به نمایش درآمدن آن در موتورهای جستجو. پس میتوان گفت که مجموعه روشهایی که میتوانند برای سایت جهت بهتر نشان دادن در موتورهای جستجو مفید باشند اصول سئو نام دارند.
سئو کار خیلی دشواری نیست، اما ساده هم نیست. برای کسی دشوار نیست که دانش لازم را داشته باشد و با جدیدترین اصول سئو آشنایی داشته باشد. گفتم جدیدترین، چرا که اصول سئو ممکن است به سبب تغییراتی که در الگوریتمهای گوگل به وجود میآیند تغییر را تجربه کنند.
خب، حال با این توضیح مقدماتی نوبت به آن رسیده که به انواع سئو، و البته اصول سئو، بپردازم. اما بد نیست به همراه یکدیگر مروری مختصر بر نحوهی کار موتورهای جستجو داشته باشیم. بالاخره موتورهای جستجو نیز بخشی از چیستی سئو هستند و در واقع کل فرآیند سئو جهت کسب رضایت موتورهای جستجو، البته سوای رضایت کاربران، است.


نحوهی کار موتورهای جستجو
من در ابتدای کار از میان موتورهای جستجو بر روی موتور جستجوی گوگل تمرکز میکنم و پس از آن، در حد اشاره، به سایر موتورهای جستجوی رایج نیز نگاهی خواهم داشت.
موتور جستجوی گوگل به بخشی از زندگی روزمرهی هر یک از من و شما تبدیل شده. خیلی احتمالاش کم است که روزی پشت سر گذاشته شود و من و شما حداقل یک عبارت را در موتور جستجوی گوگل وارد نکنیم و توقع نداشته باشیم که در کسری از ثانیه نتایج متعددی را به ما نشان دهد. اما آیا تا به حال فکر کردهاید که این موتور جستجو چگونه کار میکند؟ چگونه میتواند مطالب مرتبط با عبارت جستجو شده را به نمایش درآورد؟
البته نحوهی کار موتورهای جستجو یک موضوع بسیار فنی است و دانش من نیز در آن اندازه نیست که بتوانم در مورد نحوهی دقیق کار موتور جستجوی گوگل صحبت کنم، حتی اگر این دانش را هم داشتم باز هم خیلی عمیق صحبت نمیکردم چرا که قرار است در این نوشتار صرفاً از مفاهیم ساده و قابل فهم استفاده کنم و وارد مباحث پیچیده و فنی نشوم. به هر حال، گوگل انسان نیست، بلکه یک ماشین است که به واسطهی خزندههایی که دارد و از طریق برخی الگوریتمها نتایجی را در ارتباط با عبارت وارد شدهی شما، یا همان کلمهی کلیدی مورد نظرتان، به نمایش درمیآورد.
الگوریتمهای گوگل، در ابتدا، یعنی در سال ۱۹۹۶، ساده بودند اما به مرور و در طی زمان پیچیدهتر شدند، به گونهای که در حال حاضر گوگل از هوش مصنوعی و از طریق الگوریتم رنک برین نتایج جستجو را نشان میدهد. همواره تلاش بر این بوده که از نحوهی دقیق کار الگوریتمهای گوگل آگاهی حاصل شود، اما به جز چند مورد همواره این تلاشها ناکام ماندهاند.
اما به طور کلی، الگوریتمهای گوگل برنامههای پیچیدهای هستند که وظیفهی تجزیه و تحلیل دادهها را دارند تا تصمیم بگیرند که کدام یک از وبسایتها را جهت عبارت وارد شده به نمایش درآورند. برخی بر این اعتقاد اند که این الگوریتمها پیش از تصمیمگیری ۲۵۵ فاکتور را در نظر میگیرند.
تنها موتور جستجوی حاضر، گوگل نیست بلکه بینگ، یاندکس، یاهو و موارد دیگر نیز هستند، اما سهم تمامی موتور جستجوهای دیگر صرفاً ۴۰ درصد است و گوگل به تنهایی ۶۰ درصد جستجوها را به خود اختصاص داده. صرفاً به گفتن این نکته بسنده میکنم که در اغلب موارد بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا سئو صرفاً برای گوگل صورت نمیگیرد و در واقع برای سایر موتورهای جستجو نیز بهینه سازی صورت میگیرد.


اکنون نوبت آن است که به انواع سئو و پس از آن به فواید سئو اشاره کنم. پس از این موارد، وارد بحث اصلی میشوم و در مورد اصول سئو صحبت خواهم کرد.
انواع سئو
درست است که از واژهی «انواع» استفاده کردم، اما به نظرم «اجزا» بهتر است، چرا که آنچه که در ادامه میآید در واقع هر یک بخشی از سئو هستند.
اولین مورد، سئو فنی است. سئو فنی در واقع سایت را برای ایندکس شدن در موتور جستجو بهینه میکند. از آن روی آن را فنی نامیدهاند که در واقع با ساختار زیرین سایت کار دارد و تمرکزش بر روی محتوا و تصاویر و موارد این قبیل نیست.
دومین مورد، سئو داخلی یا سئو On-Page نام دارد. اصولی که در درون سایت انجام میشوند مربوط به سئو داخلی هستند. مثلاً نوشتن محتوای سئو شده، یکی از اصول سئو داخلی است. در مقابل سئو داخلی، سئو خارجی قرار دارد که دلالت دارد بر اصولی که جهت بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو در خارج از سایت انجام میشوند. من در ادامه به هنگام بحث در مورد اصول سئو بیشتر در مورد این موارد صحبت خواهم کرد.


مزایای سئو
آخرین موردی که پیش از ذکر اصول سئو به آن میپردازم، مزایای سئو است. واقعاً نبود قسمتی تحت عنوان «مزایای سئو» در این نوشتار، موجب میشد که نوشتار حاضر بسیار ناقص باشد چرا که در وهلهی اول بایستی دانست که چرا باید از سئو استفاده کرد؟ چرا باید زحمت رعایت اصول سئو را به دوش کشید؟ با رعایت اصول سئو چه چیزی عاید سایت میشود؟
بهتر است نگاهی به مزایای سئو داشته باشیم:
در وهلهی اول، رعایت اصول سئو موجب میشود که رنک سایت شما در گوگل بالا برود و بهتر بتوانید در صدر نتایج جستجو قرار گیرید و بنابراین ترافیک وبسایتتان افزایش یابد. میدانید که مهمترین عنصری که در ارتباط با وبسایت وجود دارد این است که ترافیک بالایی داشته باشد.
خب ممکن است بگویید که روشهایی دیگر نیز جهت افزایش ترافیک سایت وجود دارند، مثلاً استفاده از تبلیغات کلیکی گوگل ادوردز، و یا استفاده از شبکههای اجتماعی!
درست است، اما آن چیزی که در این بین سئو را برتر از سایر روشها میکند این است که سئو ترافیک ارگانیک را به سایت وارد میکند. کاربر عبارت X را در گوگل جستجو کرده و از طریق آن وارد سایت شده. لذا تشنهی دانستن در مورد X است. تفاوت میان این کاربر و کاربری که لینک یکی از مطالب شما را در شبکههای اجتماعی میبیند و روی آن کلیک میکند و وارد سایت میشود بسیار است.
موردی دیگر آن که سئو رایگان است و مثلاً تبلیغات کلیکی رایگان نیست. البته منظور از رایگان این نیست که برای سئو نباید زحمت کشید و نباید هزینه صرف کرد، منظور این است که پس از صرف هزینه برای سئو و پس از آن که اصول سئو موجب شدند که وبسایت در صدر نتایج جستجو قرار گیرد دیگر نیازی نیست با چنگ و دندان ان جایگاه حفظ شود. اما مثلاً لینکی که از طریق گوگل ادوردز در ابتدای نتایج به نمایش درمیآید تا زمانی در آن جایگاه میماند که برایاش هزینه کنید، به محض قطع شدن هزینه جایگاه نیز از دست میرود.
البته این امر به معنای آن نیست که اگر یک بار از طریق سئو به صدر نتایج رفتید، تا همیشه در آنجا خواهید ماند چرا که گوگل الگوریتمهایاش را در طی زمان تغییر میدهد و همین امر ممکن است موجب سقوط شما از جایگاه اول شود. اما خبر خوب این است که راهحل این مشکل نیز در دستان سئو است. اگر همزمان با تغییرات گوگل در الگوریتمهایاش و تبعاً تغییرات اصول سئو، شما نیز اصول سئوی جدید را برای محتوایتان به کار گیرید جایگاهتان به احتمال زیاد دستخوش تغییر نخواهد شد.
البته کل مزایای سئو به موارد فوق محدود نمیشوند، من صرفاً سعی کردم به مهمترین آنها اشاره کنم؛ وگرنه بر کسی پوشیده نیست که بودن در صفحهی اول گوگل موجب افزایش آگاهی از برند میشود، و همچنین رعایت اصول سئو میتواند موجب دریافت بک لینک از سایر وبسایتها شود که این خود در کمترین حالت یک اعتبار برای برند به حساب میآید و …


اصول سئو
خب بالاخره بحث اصلی آغاز شد. اگر خاطرتان باشد در بالا به این مورد اشاره کردم که هر روش و هر فعالیتی که سایت را جهت نمایش بهتر در موتورهای جستجو بهبود بخشد به نوعی در زمرهی اصول سئو قرار میگیرد. خب، آنگونه که از این جمله برمیآید صرفاً موارد مربوط به محتوا، تصاویر و موارد اینگونه نیستند که جزو اصول سئو قرار میگیرند، بلکه موارد فنی نیز که سایت را برای خزندههای موتورهای جستجو قابل دسترستر میکنند نیز در زمرهی اصول سئو قرار میگیرند. این همان چیزی است که در بالا تحت عنوان سئو فنی به آن اشاره کردم.


با توجه به آن که سئو فنی، پایهایتر و اساسیتر از سایر موارد است اجازه دهید بحث در مورد اصول سئو را با آن آغاز کنم.
الف) اصول سئو فنی:
اولین موردی که در ارتباط با سئو فنی میتوان به آن اشاره کرد، دامنهی سایت است. گوگل دوست ندارد که یک محتوای مشابه در دو دامنه وجود داشته باشد. افزون بر این، آدرس یک وبسایت به همراه www و بدون www در واقع دو آدرس جداگانه اند. با توجه به این دو مورد، یعنی عدم علاقهی گوگل به محتوای مشابه در دو دامنهی متفاوت، و همچنین متفاوت بودن آدرس سایت با و بدون www، باید به گوگل بگویید که کدام آدرس شما مرجح است.
دومین مورد، این است که بایستی تعیین کنید که خزندههای گوگل به چه صفحاتی از وبسایت شما دسترسی داشته باشند. برای این کار باید به فایل robots.txt که در پوشهی root سایت وجود دارد مراجعه کرد. البته اگر دانش لازم را ندارید، نباید این کار را انجام دهید بلکه بایستی آن را بر عهدهی یک متخصص بگذارید. من صرفاً در حد اشاره نام آن را بردم و نه آن که بخواهم دستورالعمل تغییر آن را بدهم، چرا که اگر خاطرتان باشد قصدم این بود که خیلی تخصصی صحبت نکنم تا تمامی عرایضام قابل فهم باشند.
به هر صورت، سومین مورد این است که کاری کنید که کاربر با ارور ۴۰۴ مواجه نشود. این یک تجربهی کاربری ضعیف است و اگر در سایت وجود داشته باشد موجب پایین آمدن رنک سایت میشود. موردی دیگر این است که سایت شما باید از سرعت مناسبی برخوردار باشد. در سال جاری، گوگل اهمیتی بسیار به سرعت سایت میدهد و در واقع به وبسایتهای سریع علاقهی زیادی دارد. پس از هر طریقی باید درصدد افزایش سرعت سایت برآیید.
مورد بعدی، توجه به ریسپانسیو بودن سایت است. بخش عمدهای از کاربران سایت در حال حاضر کاربران گوشیهای موبایل هستند و به همین دلیل گوگل به این نکته اهمیتی زیاد میدهد که یک سایت با نمایش در صفحه نمایش گوشیهای همراه سازگار باشد. اصلاً اگر خود گوگل نیز این اهمیت را نمیداد، خود مدیران سایت باید این مورد را انجام دهند و کاری کنند که سایت با نمایش در صفحه نمایشهای مختلف سازگار باشد، زیرا در صورت عدم سازگاری سایت با مثلاً صفحه نمایش گوشی کاربرِ گوشی خیلی سریع سایت را ترک میکند و این امر هم به معنای افزایش بانس ریت و هم به معنای از دست دادن مشتریان بالقوه است.


ب) اصول مربوط به کلمات کلیدی:
یک بار در اوایل این نوشتار به کلمه کلیدی اشاره کردم. فکر نمیکنم تا کنون اصطلاح «کلمه کلیدی» را نشنیده باشید. در کلیت امر، به هر عبارتی که توسط کاربران در موتورهای جستجو وارد شود کلمه کلیدی گفته میشود. بنابراین طیف این کلمات بسیار گسترده است و از عبارات یک کلمهای تا چند کلمهای را شامل میشود. مثلاً یک کلمه کلیدی میتواند «سئو» باشد و کلمه کلیدی دیگر «چگونه محصول خود را بفروشیم».
یک متخصص سئو وظیفه دارد که اولاً کلمات کلیدی پر کاربرد و البته مفید را شناسایی کند و پس از آن به گوگل و مخاطبان بفهماند که محتوای وبسایت حول این کلمه کلیدی است.
گفتم کلمه کلیدی پر کاربرد! این توضیح را بدهم که ارزش کلمات کلیدی با یکدیگر برابر نیست. مثلاً کلمه کلیدی «کفش ورزشی» بسیار پرکاربردتر از کلمه کلیدی «قفس طوطی» است و لذا بر متخصص سئو لازم است که برترینها و مرتبطترینها را شناسایی کند و به متخصص تولید محتوا تحویل دهد.
مثلاً فرض کنید وبسایت شما در زمینهی لباس شنا است. پیش از هر کاری جهت تولید محتوا بایستی بدانید که مردم چه عباراتی را به عنوان کلمات کلیدی مرتبط با لباس شنا استفاده کرده و میکنند. برای این کار نیاز به ابزارهای آنالیز کلمات کلیدی دارید. عموماً از SEMRUSH، گوگل ترند، گوگل کیورد پلنر و موارد این قبیل استفاده میشود. مثلاً با وارد کردن عبارت لباس شنا در SEMRUSH اطلاعات مربوط به این کلمه و کلمات کلیدی مشابه آن به نمایش درمیآیند، از جمله تعداد جستجوی این کلمات، مقدار هزینهی آنها برای استفاده از تبلیغات کلیکی و … .
مثلاً از تصویر بالا اینگونه میتوان برداشت کرد که کلمه کلیدیSwim suits توسط مخاطبین بیشتر از Swimming suits مورد استفاده قرار گرفته است و لذا کلمه کلیدی بهتر و مفیدتری است. اما نکتهای که در این بین وجود دارد این است که گاه برای یک کلمه کلیدی میلیونها نتیجه وجود دارند و این به معنای آن است که شانس شما برای آن که بتوانید در زمینهی مورد نظر محتوا تولید کنید و محتوایتان در صفحه اول قرار گیرد کم است. در این شرایط، و خصوصاً با توجه به الگوریتم رنک برین گوگل، بهتر است از کلمات کلیدی دم دراز یا کلمات کلیدی طولانی استفاده کنید. البته که میزان استفاده از این کلمات کلیدی طولانی توسط کاربران کمتراز کلمات دیگر است اما وضعیت رقابت نیز کمتر است و شانس شما برای دیده شدن، بیشتر.
مثلاً اگر مطلبی در ارتباط غذاهای با آووکادو دارید، برای آن که رقابت را کمتر کنید نباید از کلمه کلیدی “آووکادو” استفاده کنید، بلکه مثلاً میتوانید از کلمه کلیدی “غذاهای با آووکادو” استفاده کنید (البته برای تعیین کلمه کلیدی مناسب باید از ابزارهای مخصوص استفاده کنید و من در اینجا صرفاً برای کلمات کلیدی طولانی مثال زدم).


ج) اصول سئو داخلی:
تا کنون راه زیادی را آمدهایم و امیدوار ام خسته نشده باشید، چرا که هنوز هم راه زیادی را در پیش داریم. پس از صحبتی که با هم در مورد سئو فنی و کلمات کلیدی داشتیم، نوبت به اصول سئو داخلی رسیده است. اگر از لحاظ فنی دسترسی موتورهای جستجو به وبسایتتان را مورد بررسی قرار دادهاید و دریافتهاید که اوضاع قابل قبول است، اگر نکات مربوط به کلمات کلیدی را رعایت کردهاید نوبت به آن رسیده که به سئو داخلی سایتتان رسیدگی کنید تا خزندههای موتورهای جستجو بهتر بتوانند به صفحات و محتواهای سایت دسترسی داشته باشند.
برخی از اصول سئو داخلی عبارت اند از:
- موارد مربوط به عنوان یا تگ عنوان (هر صفحه و محتوایی از وبسایت بایستی دارای یک عنوان باشد. این عنوان همان موردی است که در اندازهای بزرگ و با رنگ آبی در موتور جستجوی گوگل قابل مشاهده است. هم خود گوگل و هم مخاطبین اولین چیزی که از لینک شما میبینند عنوان است و لذا باید این عنوان در وهلهی اول به گونهای باشد که کاربر با مطالعهی آن جهت کلیک بر روی لینک مطلب شما ترغیب شود. افزون بر این، عنوان باید حاوی کلمات کلیدی شما باشد.)
- موارد مربوط به توضیحات متا (توضیحات متا در خودِ محتوا قابل مشاهده نیستند اما به هنگام نمایش نتایج جستجو در موتورهای جستجو توسط کاربران قابل مشاهده هستند. بایستی این قسمت را به گونهای بنویسید که مخاطب با مطالعهی آن میلاش جهت کلیک بر روی لینک مطلب شما افزایش یابد. در واقع به هنگام نمایش نتایج در موتورهای جستجو، از مطلب شما دو چیز قابل مشاهده است: یکی عنوان و دیگری توضیحات متا. به همین دلیل است که باید به این دو اهمیت دهید و به گونهای آنها را بنویسید که بر روی مخاطب تأثیر داشته باشند. ضمناً کلمه کلیدی باید حتماً در توضیحات متا برای یک بار هم که شده استفاده شود.)
- تگهای هدینگ (محتوای شما باید دارای تگهای H یا همان هدینگ باشد. گوگل ابتدا این تگها را میبیند و سپس به سراغ محتوا میآید. تگ H1 همان تگ عنوان است که در بالا در مورد آن صحبت کردم. اگر متن شما از یک یا چند زیر عنوان اصلی برخوردار باشد بایستی هر کدام از این زیرعنوانهای اصلی را با تگ H2 مشخص کنید و چنانچه این زیر عنوانها نیز خود از زیر عنوان یا زیرعنوانهایی دیگر برخوردار بودند آنها را با تگ H3 مشخص نمایید.)
- بهینه سازی تصاویر و ویدئوها (همهی کارهای محتوا مربوط به محتواهای متنی نیستند، بلکه سایر محتواها از جمله تصاویر و ویدئوها نیز بایستی بهینه شوند. مثلاً به هنگام درج تصویر باید حتماً کلمه کلیدی تان در قسمت ALT تصویر وجود داشته باشد.)
اما مهمتر از همه، آن چیزی که در سئو داخلی اهمیت دارد محتوا است. حتماً این عبارت که محتوا پادشاه است را شنیدهاید. این عبارت عیانگر اهمیت بسیار زیاد محتوا است و در واقع الگوریتمهای جدید گوگل، از جمله رنک برین، نیز به نوعی الگوریتمهایی محتوا محور هستند. خود گوگل بارها گفته که درصدد است که کاری کند که محتواهای بهتر و عالی جهت استفادهی کاربران در صدر موتورهای جستجو به نمایش درآیند.
محتوای خوب و با کیفیت محتوایی است که در وهلهی اول توانایی رفع نیاز کاربر را داشته باشد. مثلاً محتوایی که حول کلمه کلیدی X نوشته شده بایستی بتواند نیازهای کاربر در ارتباط با کلمه کلیدی X را برطرف سازد. بنابراین بدیهی است که هر چه این محتوا کاملتر و جامعتر باشد بهتر میتواند در رفع نیازهای کاربر عمل کند و لذا محتوایی بهتر است. مثلاً همین متنی که در حال مطالعهی آن هستید محتوایی ست طولانی که در ارتباط با اصول سئو نوشته شده است. من در همان ابتدا قصد داشتهام که این محتوا را برای افراد مبتدی بنویسم و نه افراد حرفهای، چرا که اگر ادعا کنم که همین را برای افراد حرفهای نوشتهام احتمالاً این محتوا نیازهای آنها را برطرف نخواهد کرد و لذا محتوایی به درد نخور خواهد بود. اما از آن جا که این محتوا را در همان ابتدا برای افراد مبتدی نوشتهام و سعی کردهام به اصول اساسی سئو اشاره داشته باشم گمان میکنم برای این افراد مفید بوده باشد و توانایی رفع نیازهایشان را در خود داشته باشد.
به هر حال، علاوه بر موارد فوق، محتوا بایستی از عنوان مناسب، تگهای هدینگ مناسب و نگارش مناسب برخوردار باشد. از همه مهمتر محتوا بایستی یونیک و منحصر به فرد باشد و نه کپی از مطالب موجود. گوگل به شدت از محتواهای کپی بیزار است و از هر طریقی درصدد برمیآید که رنک مطالب کپی را کاهش دهد.
در آخر به این نکته اشاره داشته باشم که مثلاً در ارتباط با کلمه کلیدی «اصول سئو» مطالب بسیار زیادی در سطح اینترنت وجود دارند و به همین دلیل نوشتن یک مطلب جدید و توقعِ این را داشتن که این مطلب در صدر نتایج قرار گیرد ممکن است در نگاه اول آرمانگرایی به نظر آید. اما اینگونه نیست. محتوا باید متفاوت باشد، باید چیزی در چنته داشته باشد که سایر محتواهای موجود آن چیز یا البته آن چیزها را ندارند. محتواهای این مدلی بسیار بهتر میتوانند به نمایش درآیند.


د) اصول سئو خارجی:
سئو خارجی دلالت دارد بر خارج از سایت. مثلاً یکی از مواردی که موجب بهینه شدن یک مطلب یا صفحه از سایت شما میشود این است که آن صفحه از محبوبیتی زیاد برخوردار باشد. اما چه چیزی موجب محبوب شدن آن صفحه میشود؟ یکی از چیزهایی که این کار را انجام میدهد، تعداد لینکهای خوبی ست که از سایر وبسایتها به آن صفحه داده میشود. این لینکها را بک لینک مینامند و در واقع مهمترین اصل سئو خارجی نیز همین بک لینک است.
محبوبیت و یا رنک یک صفحه زمانی که به آن صفحه از صفحات گوناگون وبسایتهای مختلف لینک داده شود و یا اصطلاحاً صفحهی مورد نظر از بک لینک زیادتری برخوردار شود افزایش مییابد.
البته مدتی است که گوگل نسبت به بک لینک سختگیر شده و هر بک لینکی را به حساب نمیآورد. به عبارت دیگر، در حال حاضر صرفاً کمیت بک لینک مهم نیست بلکه کیفیت نیز مهم است. این امر مهم است که بک لینکهای یک صفحه از نوع بک لینک خوب باشند و نه بک لینک بد. بک لینک خوب، بک لینکی است که از سایتی معتبر و مرتبط گرفته شده باشد. همچنین این بک لینک در درون یک محتوای اصلی باشد و نه مثلاً در گوشهای از فوترِ سایت.
البته تمامی سئو خارجی در بک لینک خلاصه نمیشود، بلکه مثلاً ثبت سایت در گوگل مپ، در سوشیال بوکمارکها و هر موردی دیگر که بتواند از بیرون از سایت بر محبوبیت و اعتبار و نفوذ سایت و صفحات آن بیفزاید در زمرهی اصول سئو خارجی قرار میگیرد.


سخن آخر
سعی شد در این نوشتار برای کسانی که آشنایی آنچنانی با اصول سئو ندارند، به طور مفصل و البته ساده در مورد اصول پایهای سئو صحبت شود. امیدوار ام آن سخنی که در ابتدای متن به آن اشاره داشتم، یعنی افزایش دانش مخاطب پس از مطالعهی این نوشتار، عملی شده باشد و هر یک از شما دانشتان در حال حاضر در ارتباط با اصول سئو افزایش پیدا کرده باشد و به همین دلیل عزمتان جزم شده باشد که برای بیشتر دانستن در مورد اصول سئو و در واقع عمیقتر و تخصصیتر دانستن در مورد آنها اقدام به مطالعهی کتب و مقالات موجود کنید.
در برخی موارد سئو را به سئو کلاه سیاه و کلاه سفید تقسیم میکنند. سئو کلاه سفید به مجموعه روشهای قانونی که موجب افزایش شانس سایت جهت قرار گرفتن در صدر نتایج جستجو میشوند گفته میشود. مواردی که در این مطلب به آنها اشاره کردم، در زمرهی اصول سئو کلاه سفید قرار دارند، چرا که همه قانونی بودند و مواردی بودند که عمدتاً توسط خود گوگل معرفی شدهاند.
اما در سوی مقابل، سئو کلاه سیاه به مواردی گفته میشود که به طور غیر قانونی موجب بهبود وضعیت سایت در موتورهای جستجو میشوند. اما این بهبود، صرفاً موقتی است و پس از آن که گوگل از ماجرا آگاه میشود سایت مورد نظر را به شدت تنبیه کرده و اجازه نمیدهد که مقالات آن در صفحات اول قابل مشاهده باشند.
این که اصول سئو کلاه سیاه چیستند، موردی نیست که در این متنی که برای افراد مبتدی نوشته شد لازم به اشاره باشد، اما برای آن که صرفاً اشارهای شده باشد میتوان گفت که استفاده از کلمات کلیدی بیش از حد یکی از اصول سئو کلاه سیاه است که اگر مورد توجه گوگل قرار گیرد به شدت در کاهش رتبهی صفحهی مورد نظر مؤثر خواهد بود.

