نمایش اشک‌ها و لبخندها

کاری از هادی قضات

در سال 1930 دختری جوان به نام ماریا که تمام تلاشش برای تبدیل شدن به یک راهبه با شکست رو به رو می شود با موقعیت جدیدی روبه رو می شود. کاپیتان فون تراپ، افسر بازنشسته نیروی دریایی برای یافتن یک سرپرست برای هفت فرزند بازیگوش خود نامه ای به دیر نوشته و تقاضای کمک می کند. مادر مقدس که دریافته بود ماریا برای کار راهبگی مناسب نیست و از سویی به خاطر قلب پاک و سیرت زیبای او برایش احترام قائل بود این شغل را برای ماریا مناسب می بیند و او را برای شروع کار به منزل بزرگ و پر شکوه کاپیتان فون تراپ در سالزبورگ می فرستد.

همسر کاپیتان که فوت کرده و کاپیتان نیز برای آموزش اکثر اوقات در سفر است و به همین منظور برای کنترل خانه بزرگش و هفت فرزند خود نظمی از جنس نظم نیروی دریائی حاکم کرده فرزندان او که از این غیبت پدر ناخشنود هستند برای تمام سرپرست های استخدام شده دردسرهایی درست می کنند تا آنها را دست به سر کرده و از منزل خارج کنند.

ماریا در آغاز ورودش به خانه کاپیتان با همان رفتارهای ناهنجار فرزندان مواجه می شود ولی آرامش ، شور و عشق او به موسیقی و آواز موجب پدید آمدن رابطه بسیار عمیق میان او و فرزندان کاپیتان می شود. ماریا با آوردن موسیقی به خانه کاپیتان به زندگی و خانه او رنگی متفاوت می دهد تا آنجا که هر دو به عشق یکدیگر دچار شده و در نهایت باهم ازدواج می کنند. میهن پرستی کاپیتان و سر باز زدن او از به خدمت در آمدن در حزب نازی که اتریش را در جنگ جهانی فتح کرده بود موجب می شود او به اتفاق ماریا و هفت فرزندش در یک موقعیت مناسب که در فستیوال موسیقی بوسیله دوستان کاپیتان فراهم شده بود فرار کنند.

این داستان که ریشه در واقعیت دارد با نام "نوای موسیقی" در آغاز به شکل تئاتر موزیکال به آهنگسازی ریچارد راجرز و متن اسکار همرشتاین و سپس به کارگردانی رابرت وایز و بازی کم نظیر جولی اندروز در کنار کریستوفر پلامر، ریچارد هایدن و النور پارکر در سال 1965 به شکل فیلمی طولانی تولید شد. این فیلم در ایران با عنوان اشک ها و لبخندها پخش شد و دوبله تاریخی آن با صداهای ماندگار و متن های اشعار و موسیقی یکی از شاهکار های دوبله فارسی می باشد که محبوبیتی کم نظیر میان نسل های مختلف دارد.

اشک‌ها و لبخندها

این اجرا به شکل تئاتر موزیکال در ایران برای دومین بار توسط هادی قضات و با ارکستر بزرگ ر وی صحنه می رود که خود تجربه ای نوین و جذاب برای خوانندگان و تماشاچیان خواهد بود.

نمایش موزیکال «اشک ها و لبخندها»

جشن نمایش موزیکال «اشکها و لبخندها»

سخنان لوریس چکناواریان درباره نمایش موزیکال اشک‌ها و لبخندها

عوامل نمایش موزیکال اشک‌ها و لبخندها

گروه بازیگران

 

کاپیتان: هادی قضات
ماریا: مهرناز ابراهیمی موقر
لیزل: سرلی رستمی
فردریک: سینا صالحی بنادکی/مانی فرزانه
لویزا: دل آرا حاذق فطرت جو
کرت: فرنام حقیقت جو
بیرگیتا: مستانه مرادی
مارتا: چکامه مرادی
گرتل: فرنوش پور فرجودی
مادر روحانی: لادن مظفری
رالف: علیرضا عبدالکریمی
مکسیمیلیان دت وایلر: رضا جهانی
بارونس الزا شرایدر: سمیه قهرمانی
خواهر برتا: فاطمه صوفی
خواهر مارگارتا: شایسته قربانی
خواهر سوفی: فرناز سمیعی
خواهر هرمس: غزال سالار بهزادی
سلر: کامبیز امینی
فرانس: پدرام محمدی
خانم اشمیت: مهسا غفاری
سولیست کلیسای سانتا آگاتا خانم شوایگر: ایمان سلگی
اعضای کوینتت هروگر: حامد محمدیان، امیر عباسی، مجید فراهانی، کوروش انبارلو، بردیا خالقی

 

طراح و کارگردان: هادی قضات
رهبر ارکستر: نصیر حیدریان
رهبر کر: سینا خیرآبادی
تهیه کننده: سهیل کوشانپور
مشاور طرح: آرمان نوروزی
مجری طرح: نورالدین حیدری ماهر
مدیر اجرایی: احسان تارخ
مدیر ارکستر: محمد رضا صفی
طراح گریم: ماریا حاجیها
طراح لباس: هلیا شکری
مشاور طراح صحنه: سعید معروف پور، مرضیه جعفرپور
گروه تبلیغات و رسانه: صادق زرجویان، علیرضا انوشفر، ایلیا شمس، بهمن بابازاده، میلاد کریمیان، سینا بهرامی، حسن خوئی، اشکان رشاد، مانی رشاد

عکس‌هایی از نمایش اشک‌ها و لبخندها

بازتاب نمایش در رسانه‌ها

کارگردانی که در تلاش است به استانداردهای جهانی برسد (پایگاه خبری ـ تحلیلی موسیقی ما)

کارگردان نمایش موزیکال «اشک‌ها و لبحندها» معتقد است عدم استفاده از بازیگران سرشناس و نامی در اثر جدیدش، باعث شده کیفیت اجرا از نظر آوازی به کیفیت اجراهای جهانی نزدیک‌تر باشد...

به گزارش «موسیقی ما»، هادی قضات که نمایش موزیکال «اشک ها و لبحندها» را از تاریخ 6 مرداد در تالار وحدت روی صحنه خواهد برد درباره عدم استفاده از بازیگران سرشناس در اثر جدید خود و اینکه شرایط باعث این تصمیم شده یا توجه به مباحث محتوایی اثر، معتقد است: «صد در صد شرایط هم تاثیر داشته ولی در درجه اول کیفیت اجرا برای من خیلی مهم بود. می خواستم کیفیت اجرا از نظر آوازی و موزیکال به کیفیت اجراهای جهانی نزدیک باشد. اگر قرار بود این نمایش موزیکال هم مثل اکثر اجراهای این روزها با گروهی از بازیگران سرشناس روی صحنه میرفت، بی شک به لحاظ آوازی و موزیکال توقعات من بر آورده نمی شد و من همه تلاشم بر این بود که در انتخاب هایم جوری عمل کنم که بتوانم به استاندارها نزدیک تر بشوم. هر آنچه برای تکامل این اثر کمک می کرد و بیشتر ما را به استانداردهای جهانی نزدیکتر کرد، با استقبال من رو به رو شد.»

کارگردان «اشک ها و لبخندها» که پیش تر در سال 1392 این نمایش را در تهران روی صحنه برد و با استقبال خوبی نیز رو به رو شد درباره اولویت بندی موسیقی و نمایش در این اثر گفت: «هر دو وجه یعنی موسیقی و آواز و بخش نمایشی به یک میزان برای من در «اشک ها و لبخندها» مهم است. هرگز در این تیپ کارها نمیتوان یکی از وجوه یک نمایش موزیکال را به دیگری اولویت داد و به بالاترین کیفیت ممکن فکر کرده ایم. همه بازیگران «اشک ها و لبحندها» حرفه اصلی شان خوانندگی است و در این زمینه بسیار مستعد هستند. به لحاظ بازیگری هم همه استاندارهای لازم را دارند و به خوبی در تمرینات توانسته اند از پس هر دو بخش بر بیایند.»

قضات افزود: «من علاوه بر کارگردانی در «اشک ها و لبخندها»، طراح صحنه و دکور این نمایش هم هستم. ما دکوری را برای این نمایش موزیکال در نظر گرفته ایم که تکنیکی جدید در این عرصه است که برای اولین بار از آن در ایران استفاده می شود. نوع استفاده از دکور، تکنیک نوع استفاده از ارکستر برای همراهی با خواننده ها، نوع ارائه از آواز در این قطعات، همه و همه به شدت ریزبینانه و دقیق کار شده و همه تلاش ما نزدیک شدن به استانداردهای جهانی است. با توجه به ساختار و قصه این نمایش همه رده های سنی اعم از کودک و نوجوان تا بزرگسال می توانند از دیدن آن لذت ببرند.»

این کارگردان درباره مقوله «تئاتر لاکچری» در سالهای اخیر نیز معتقد است: «هرگز مفهوم تئاتر لاکچری که این روزها در ادبیات نمایشی ما وارد شده را درک نکرده ام. لاکچری بودن را همیشه در کیفیت و محتوا دیده ام. نمایش موزیکال «اشک ها و لبخندها» با رهبر ارکستری به نام نصیر حیدریان و بازیگرانی که آواز و موسیقی را به شکل حرفه ای پیگیری کرده اند، بسیار لاکچری تر از خیلی از این آثار است که به اسم لاکچری در فضای هنری این روزها روی صحنه رفته اند. فکر و کانسپت درست و کیفیت قوی مفهوم لاکچری بودن یک اثر را دارد. لاکچری یعنی کیفیت بالا. ولی آیا ابرخی آثار پرزرق و برق اکران شده در سالهای اخیر کیفیت فوق العاده ای داشته اند؟»

گفتنی ست موسسه «نواى چنگ فرزانه» (به تهیه کنندگی سهیل کوشانپور)، با همکاری مجموعه «هاکوپیان» و نورالدین حیدری ماهر (مجری طرح)، برگزار کنندگان این برنامه هستند که قرار است از 6 مرداد در تالار وحدت روی صحنه برود و بلیت فروشی آن نیز در سایت ایران کنسرت آغاز شده است.

اشک‌ها و لبخندها

اشک‌ها و لبخندها

بالا